Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Kriz yüzünden 90 bin aile elektriksiz kaldı

8 Temmuz 2012 Pazar::

Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'da, kriz nedeniyle elektrik faturalarını ödeyemeyen 90 bin aile elektriksiz kaldı.

Yazı Boyutu : A A A A

Mali krizle mücadele temelinde alınan ekonomik tedbirler çerçevesinde taşınmaz mal varlıklarına getirilen ek vergilerle birlikte gelen yüksek elektrik faturalarını ödemekte zorluk çekenlerin sayısı gün geçtikçe artarken, yılın ilk beş ayında faturalarını ödeyemeyen 30 bin ailenin daha elektriğinin kesilmesiyle "karanlığa gömülen" aile sayısının 90 bine ulaştığı bildirildi.

Yunanistan Elektrik Kurumu'nun (DEH), daha önce de elektrik faturasını ödemekte zorluk çeken ancak, buna ek vergilerin de eklenmesiyle ödemeyi tamamen durduran bir milyonun üzerinde aboneye uyarı mektubu gönderdiği öğrenildi.

DEH'in, abonelerinden Kasım ayında 388,9 milyon euro olan alacağının Mayıs ayında 668,1 milyon euroya ulaştığı bildirildi.

Yunanistan'da, ekonomik yardım karşılığında AB, Avrupa Merkez Bankası ve IMF ile imzalanan memorandum çerçevesinde Papadimos hükümeti döneminde taşınmaz mal varlıklarına getirilen ek vergilerin elektrik faturalarıyla tahsil edilmesi geçim sıkıntısı çeken vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Kriz nedeniyle gelirleri azalan vatandaşların çoğu elektrik faturalarını taksitle ödeme yoluna giderken, faturalarını ödeyemeyen abonelerin ise elektriği kesiliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.