Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Bir milyar dolarlık satış

7 Temmuz 2012 Cumartesi::

Perakende, sağlık, gıda da 15’ten fazla birleşme ve devralma gerçekleşiyor. Ama iki şirket var ki…

Yazı Boyutu : A A A A

Şirket birleşmeleri ve satın almaları tarafında da hizmet veren Türkiye’nin en büyük hukuk bürolarından YükselKarkınKüçük’ün kurucu ortağı Cüneyt Yüksel, her biri yaklaşık 500 milyon dolar tutarında iki büyük şirket satışının yakın olduğunu söyledi.



Yüksel, kısa süre önce ‘Hukuk Oscar’ı olarak da bilinen Chambers Award of Excellence 2012, Mükemmellik Ödülü’nü kazanan ilk Türk hukuk bürosu olan YükselKarkınKüçük’ün hali hazırda 18 tane büyük çaplı şirket satın alma ve devralma sürecini yönettiğini belirtti.



200 Milyon dolara satılıyor



Şirket satın alma ve birleşmelerinde Türkiye’nin her sene üzerine koyarak ilerlediğine vurgu yapan Küçük şunları söyledi:



“Türkiye’deki bu olumlu hava ve gidişat ve yurtdışındaki olumsuzluklarla birleştikçe, Türkiye yatırımcı için her geçen gün cazibesini ve kapasitesini artırıyor. Eskiden adı sanı duyulmayan şirketler şimdi 100 milyon, 200 milyon dolara satılıyor. Hatırlıyorum 1999 yılında 15 milyon dolarlık bir işlem yapıyordum. Tüm büroların bu büyüklükte bir yılda gerçekleştirdiği işlem sayısı bir ya da iki tane oluyordu. Şimdi 15 milyon dolarlık işleme, işlem diye dahi bakmamaya başladık. Satın alınabilecek çok sayıda şirket ortaya çıktı.”



500 Milyon dolarlık iki satış yolda



Özellikle fonların son 15 yılda çok aktif olduğuna dikkat çeken Yüksel, artık gelen fonların ellerindeki şirketleri mutlu şekilde satarak Türkiye’den çıkmaya başladığını da söyledi.



Son dönemde ses getiren Koton’un satışındaki hukuki süreci de yönettiklerini belirten Yüksel, “Şu anda 15′ten fazla bitmiş ve devam eden birleşme ve devralma işlemi bulunuyor ve bunların üzerinde çalışıyoruz. Bu işlemlerin hemen hemen hepsinin tutarı 100 milyon doların üzerinde. Bunların iki tanesi 500 milyon dolar civarında. 400 milyon dolar ve üzeri yedi tane işlem devam ediyor. En büyük işlemler çok aktif olan perakende sektöründe yer alıyor. Sağlık, ilaç, okul ve gıda da hareketli sektörler arasında yer alıyor” dedi.



Yüksel, 2011 yılında Türkiye’de bu alanda gerçekleşen işlemlerin 20 tanesini kendilerini gerçekleştirdiğini hatırlatan Yüksel, bu anlamda işlem sayısı açısından ilk, işlem miktarı açısından ise ikinci sırada yer aldıklarını söyledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.