Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Yaz saatine itiraz geldi

6 Temmuz 2012 Cuma::

Yaz saati uygulamasına ihracatçılardan tepki geldi. İHKİB Başkanı, Başbakan Erdoğan'a mektup yazıp yaz saatinin kalıcı olmasına itiraz edeceklerini belirtti.

Yazı Boyutu : A A A A

Tanrıverdi, yaptığı yazılı açıklamada, “yaz saati uygulamasının sürekli hale gelmesiyle, bu yıl 17 milyar dolara koşan hazır giyim ihracatçısının son derece olumsuz etkileneceğini” ifade etti.



Gün ışığından daha fazla yararlanmak için yaz saati uygulamasının kalıcı olması yönündeki çalışmaların sektöre zarar vereceğini belirten Tanrıverdi, uygulamanın ortaya çıkaracağı sorunları birer mektup ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a ileteceklerini bildirdi.



Tanrıverdi, 17 milyar dolara koşan hazır giyim ihracatının önemli kısmının Avrupa ülkelerine yapıldığını vurgulayarak, Türkiye'yi Euro Bölgesi'nden uzaklaştırılacak her türlü karara karşı olduklarını kaydetti.



Söz konusu uygulamanın enerji tasarrufu sağlamak gibi pozitif yanlarına karşın Türkiye ekonomisinin belkemiği olan ihracat açısından sakıncalar içerdiğini vurgulayan Tanrıverdi, şöyle devam etti:



“İhracatımızın yüzde 80'ini yaptığımız Avrupa'dan uzaklaşacağız. Türk hazır giyim sektörü olarak ihracatımızın yaklaşık yüzde 80'ini Avrupa'ya yapıyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız, yaz saatinin kalıcı olmasının enerji sektörü açısından en doğru karar olacağını ifade ediyor. Ancak ihracatçı açısından durum çok farklı. Şu anda bile Avrupa'nın pek çok ülkesiyle 1 veya 2 saatlik zaman farkımız var. Yaz saatinin kalıcı olmasıyla bu fark daha da artacak. İhracatçımızın müşteri ile günlük görüşme zamanları daha da kısalacak. Örneğin en iyi pazarlarımızdan biri olan İngiltere ile saat farkımız 3'e çıkacak. Böylece öğleden önceki mesaiyi tamamen kaybedeceğiz.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.