Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

İŞKUR 3.500 kişiyi işe alacak

6 Temmuz 2012 Cuma::

İŞKUR, Iğdır, Kars ve Ardahan’da 3 bin 514 kişiyi geçici olarak işe alacak.

Yazı Boyutu : A A A A


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve İş-Kur Genel Müdürü Nusret Yazıcı’nın katılımıyla ilk işe alım töreni yarın Iğdır’da yapılacak. Kars ve Ardahan alımları ise 7 Temmuz Cumartesi günü olacak. İş-Kur’a kayıtlı işsizler, Iğdır için başvuruyu yarın yapacak. Kura çekimi sonucu kimlerin işe alınacağı belli olacak. Kars ve Ardahan için başvuru da yine Cumartesi günü yapılacak.



Ücretsiz yararlanabilecekler



Bu programa girmeye hak kazanan işsizler 9 ay boyunca net asgari ücret üzerinden (şu anda 740 lira) maaş alacaklar. Hem kendileri hem de bakmakla yükümlü oldukları kişiler sağlık hizmetlerinden ‘ücretsiz’ yararlanabilecekler. Ayrıca sürenin dolmasından sonra hala bir iş bulamamışlarsa; 3 ayın sonunda yeniden bu programa başvurabilecekler.



Böylece İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında üç ilde istihdam ettiği kişi sayısı 6 bine çıkmış olacak. 2011 yılında Türkiye genelinde 64 bin 85 kişinin yararlandığı TYÇP’den bu yılın ilk yarısında 44 bin 89 kişi yararlandı.



Nerelerde çalışacaklar?



Bu program, İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin, çalışma yaşamından uzun süre ayrı kalarak maddi sıkıntıya düşmelerini önlemek, çalışma alışkanlık ve disiplinlerini yitirmelerini engellemek, ayrıca kısa süreli istihdam ve eğitimleri için yürütülüyor. İşsizler, çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ve dere ıslahı, erozyon engelleme gibi alanlarda çalıştırılıyor.



Daha önce 8 ay süreyle istihdam edilirken, 29 Haziran’da yapılan değişiklikle bu süre 9 aya uzatıldı. Tekrar yararlanma imkanı yokken; 3 ay sonra yeniden yararlanma imkanı getirildi.


Anahtar Kelimeler: işçi, işkur, eleman, personel alımı, ,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.