Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Organik ürünlere ilgi artıyor

3 Temmuz 2012 Salı::

Türkiye'de organik tarım ürünlerinin yanı sıra, et, süt, yumurta gibi organik hayvancılık ürünlerine de talep arttı.

Yazı Boyutu : A A A A

Organik Ürün Üreticileri ve Sanayicileri Derneği (ORGÜDER) Genel Başkanı Ayhan Sümerli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde organik tarıma olduğu kadar organik hayvancılığa da ilginin arttığını belirterek, organik hayvancılık ürünlerinin de tüketiciler tarafından tercih edilmeye başladığına dikkati çekti.



Türkiye'de organik hayvancılık yapan 137 üretici olduğunu ifade eden Sümerli, 2011 yılı rakamlarına göre, bin 350 ton organik et (kırmızı, beyaz et), 15 bin ton organik süt, 26 milyon da organik yumurta üretildiğini dile getirdi.



Organik hayvancılıkta, hayvanların tamamen doğal, organik yemle beslendiğini ve organik bir alan üzerinde serbest ortamda dolaştığını anlatan Sümerli, büyükbaş hayvanlar hastalandığında yılda bir kere antibiyotik uygulamasına izin verildiğini, küçükbaş hayvanlarda ise buna da müsaade edilmediğini kaydetti.



Organik hayvancılık ürünlerinin piyasada satılan ürünlere göre daha pahalı olduğuna dikkati çeken Sümerli, şunları kaydetti:

''Organik beyaz et fiyatları, piyasada satılan tavuk fiyatların neredeyse iki katı. Bu çok normal çünkü entegre tesislerde konvansiyonel tavuklar 32-35 gün arasında kesiliyor ama organik tavuklar ise en erken 81 günde kesiliyor. Yetiştirmenin hiçbir aşamasında kimyasal ve sentetik madde kullanılmıyor. Organik sütte, ette, tavuk etinde bu fiyat farkının olması hayvanların beslenmeleri, koşulları, hayvanların kesime gitme sürelerinin farklı olmasından kaynaklanıyor.''

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.