Bugün: 6 Mayıs 2024 Pazartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Avrupa Birliği 2030’a kadar yeni üyeler için hazır olmalı

28 Ağustos 2023 Pazartesi::

AB Konseyi Başkanı Michel: “Avrupa Birliği 2030’a kadar yeni üyeleri kabul etmek için hazır olmalı.“ Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, “Avrupa Birliği 2030’a kadar yeni üyelerini kabul etmek için hazır olmalı” dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Slovenya’da katıldığı bir forumda Avrupa Birliği’ne (AB) yeni üyelerin kabul süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Michel, “Avrupa Birliği 2030’a kadar yeni üyeleri kabul etmek için hazır olmalı. Bu çok hırslı bir şey ama gerekli. Zaten bu durum ciddi olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Avrupa Birliği’ne üye olmak isteyen ülkelerin iç politikalarında bağımsız yargı, organize suçla ve yolsuzlukla mücadele gibi konularda reformların yapılması gerektiğini belirten Michel, Avrupa Birliği’nin genişlemesi için bazı yeniliklerin de uygulanması gerektiğini söyledi.
Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Sırbistan’ın Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde farklı aşamalarda olduğu belirtiliyor. Avrupa Birliği Komisyonu’nun gelecek ekim ayında birliğe üye olmak isteyen ülkelerin kabulü hakkında bir toplantı düzenlemesi bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.