Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Hawaii’deki orman yangınlarında can kaybı 106’ya yükseldi

16 Ağustos 2023 Çarşamba::

ABD'nin Hawaii eyaletinin en büyük adalarından olan Maui’deki orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 106’ya ulaştı.

Yazı Boyutu : A A A A

ABD’nin turizm cenneti Hawaii eyaletine bağlı Maui Adası’nda 8 Ağustos’ta başlayan ve tarihi Lahaina kentini neredeyse tamamen küle çeviren orman yangınlarının bilançosu ağırlaşıyor. Ada yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 106’ya yükseldiği duyuruldu. Yaşamını yitirenlerin kimlik tespitine yönelik çalışmalara başlandığı aktarıldı. Bin 300 kişinin ise hala kayıp olduğu, arama çalışmalarının kadavra köpekleri ile sürdürüldüğü, ölü sayısının artabileceği vurgulandı.
Maui Polis Departmanı, kimliği belirlenen ilk 2 kişinin ismini 74 yaşındaki Robert Dyckman ve 79 yaşındaki Buddy Jantoc olarak açıkladı. Maui Polis Şefi John Pelletier ise yakınları kayıp durumda olanların DNA örnekleri vermesi yönünde yaptığı çağrıyı yineledi. Hawaii Valisi Josh Green de toplam ölü sayısını belirlemenin birkaç gün daha süreceğini söyledi.

Biden Hawaii'ye gidecek

Hükümetin yangına müdahalesine yönelik eleştiriler artarken, ABD Başkanı Joe Biden "mümkün olan en kısa sürede" Hawaii'ye gideceğini ifade etti. Biden, bölgedeki "tüm federal varlıkların" ABD ordusu ve Sahil Güvenlik de dahil olmak üzere kurtarma çabaları için kullanılacağını vurguladı.

Hawaii afet bölgesi ilan edilmişti

Maui Adası’nda salı günü başlayan orman yangınları Dora Kasırgası'nın etkisiyle giderek yayılırken, 14 binden fazla turist tahliye edilmişti. ABD tarihinin son yüzyılda görülen en ölümcül orman yangınlarında ABD Başkanı Joe Biden'ın eyaletteki hasarın giderilmesi için kongreden 12 milyarlık fon yardımı isteyeceği belirtiliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.