Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

Rekabet Kurulu'ndan Samsung’a idari para cezası talebi

3 Ağustos 2023 Perşembe::

Rekabet Kurulu, yeniden satış fiyatı belirleyerek rekabete aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Samsung’a gayri safi gelirinin yüzde 0,5’i ila yüzde 3’ü arasında idari para cezası verilmesi ve bu cezanın yarı oranda artırılması talebinde bulundu.

Yazı Boyutu : A A A A

Rekabet Kurulu, 9 Eylül 2021’de yeniden satış fiyatı belirlemek suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak Samsung Electronics İstanbul Paz. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasına karar vermişti. Bugün Samsung’un söz konusu soruşturma kapsamında sözlü savunma toplantısı gerçekleştiriliyor.

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, sözlü savunmadan önce yaptığı konuşmada, Samsung Electronics İstanbul Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi hakkında yeniden satış fiyatı belirlemek amacıyla 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesinde yer alan 'Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır' kararını ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik soruşturma açıldığını hatırlattı. Küle’nin iddiaları ve dosyanın içeriğini özetlemek üzere söz verdiği soruşturma heyeti, elde edilen deliller ve savunmalara göre Samsung’un yeniden satış fiyatının tespiti suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiği ve idari para cezası uygulanması gerektiği kanaatine ulaştığını bildirdi.

Firmanın gayri safi gelirinin binde 5’i ila yüzde 3’ü arasında idari para cezası istendi

Heyet, Ceza Yönetmeliği’nin 5. maddesi çerçevesinde temel para cezası oranının Samsung’un gayri safi gelirinin binde 5’i ila yüzde 3’ü arasında belirlenebileceğini ve aynı maddeye göre cezanın yarı oranda artırılması gerektiği sonucuna ulaştı. Soruşturma heyeti ayrıca, Ceza Yönetmeliği’nin 6. ve 7. maddeleri uyarınca temel para cezasına uygulanacak herhangi bir ağırlaştırıcı veya hafifletici unsur bulunmadığını söyledi.

Mustafa Cenik

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.