Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Altın ve kripto para' yorumu

1 Haziran 2023 Perşembe::

Ekonomist Doç. Dr. Tufaner'den 'altın ve kripto para' yorumu. ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı toplantısı 14 Haziran’da yapılacak. FED’in faiz artırma yerine “bekle gör politikası” uygulamasının muhtemel olduğunu ifade eden Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, “Faiz baskısının ortadan kalkmasıyla altının ons fiyatının 2 bin doları geçmesi öngörülebilir” dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Küresel piyasalarda dolar, altın, kripto para ve petrol fiyatlarını etkileyen FED'in Haziran ayında vereceği faiz kararı merakla bekleniyor. Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, FED'in alacağı kararı altın ve kripto para üzerinden değerlendirdi. Tufaner, “Küresel piyasalardaki en önemli gündem borç tavanı konusu. Borç tavanı konusunda anlaşmanın yakın olduğu haberleri piyasalarda iyimserlik oluşturmuş durumda. Diğer taraftan hem enflasyon hem de jeopolitik riskler ekonomiler üzerinde bir baskı oluşturuyor” diye konuştu. FED'in faiz artırma yerine “bekle gör politikası” uygulamasının muhtemel olduğunu söyleyen Tufaner, “Faiz baskısının ortadan kalkmasıyla altının ons fiyatının 2 bin doları geçmesi öngörülebilir. Enflasyonist baskılar devam ettiği sürece altın fiyatları da yükselecektir” dedi.

“Kripto paraların yüksek getiri sağlaması mümkün”

FED'in rekor enflasyon nedeniyle faiz artırımlarına yönelmesinin kripto paraları olumsuz etkilediğini ifade eden İstanbul Beykent Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Batuhan Tufaner, “Artık faiz artırımlarının sonuna gelindiği beklentisi kripto paralarda da bir yükselişe yol açtı. Bununla birlikte, uluslararası piyasalarda kripto paralar için nasıl bir düzenleme yapılacağı gündemde. Bu gelişmeler neticesinde önümüzdeki dönemde kripto paralarda bir yükseliş görebiliriz. Önümüzdeki süreçte kripto paraların yüksek getiri sağlaması mümkün. Ancak, riskler de göz önüne alındığında kripto para seçiminde dikkatli davranmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.