Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Yatırımcıları harekete geçirecek altın tahmini

16 Kasım 2022 Çarşamba::

Antalya'da kuyumculardan yatırımcıları harekete geçirecek altın tahmini... Antalya’da kuyumcular, son 10 günde ciddi bir artışa geçen altın fiyatlarının önümüzdeki süreçte bin 500-bin 600 TL olabileceği uyarısında bulundu. Kuyumcu Altan Ünverdi, “Döviz değil her zaman altın kazandırır, durduğu yerde kazandırır, güven verir. Vatandaşlarımız altın alsın; güvendiği yerden, bildiği yerden alsın. Altının fiyatı arttıkça sahte altın bozdurmaya teşebbüs eden birçok insan oluyor” dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Altın fiyatlarında son günlerde yaşanan yükseliş, Antalya'da kuyumcularda hareketliliğe neden oldu. Altının yükselmesi ile bazı kişiler ellerindeki altınları bozdururken, vatandaşların daha çok tekrar yükseleceği umudu ile yatırımlık altın almaya devam ettiği görüldü. Altının yükselmesini fırsat bilen dolandırıcıların ise zaman zaman sahte altın bozdurmak için girişimde bulunduğu bildirildi. Kuyumcular şüphe duydukları altınları mihenk taşına sürterek ayarına uygun asit suyu ile test ediyorlar. Antalyalı kuyumcuların önümüzdeki 1-2 ay içerisinde fiyat beklentileri ise altının gramının bin 500-bin 600 TL olması yönünde.



“Altının gramı bin 500-bin 600 TL olur diye düşünüyoruz”

Antalya'da 30 yıla yakın zamandır kuyumculuk yapan Altan Ünverdi, “Altın fiyatları ne kadar yükselse de şu anda olması gereken yerde değil. Normal altının onsunun 2 bin 200-2 bin 300 dolar olması lazım. Altın şu an alınabilmesi en kolay olan zamanında bulunuyor. Önümüzdeki süreçte altının gramı bin 500-bin 600 TL olur diye düşünüyoruz. Bu da çok uzun bir süre değil, kısa sürede bunlar bekleniyor. Dünyada yaşanan bu hareketlenme bunu gösteriyor. Altın şu an ne kadar yüksek gibi görünse de alınması gereken rakamlarında bulunuyor. Döviz değil her zaman altın kazandırır. Durduğu yerde kazandırır, güven verir. Vatandaşlarımız altın alsın; güvendiği yerden, bildiği yerden alsın. Onun haricinde bilmedikleri, tanımadıkları yerden almasınlar. Kişilerin güvendiği bir kuyumcusu olmalıdır. Bir kişinin nasıl manavı, berberi bir yerdir, kuyumcusunun da tek olması gerekir” dedi.

Ertuğrul Gün - Gazi Taş

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.