Bugün: 5 Mayıs 2024 Pazar
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmalarda can kaybı 94'e yükseldi

19 Eylül 2022 Pazartesi::

Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmalarda can kaybı 94’e yükseldi. Kırgızistan’da 59, Tacikistan’da ise 35 kişi hayatını kaybetti

Yazı Boyutu : A A A A

Kırgızistan-Tacikistan sınır hattında iki ülke arasında 14-17 Eylül tarihlerinde yaşanan çatışmalarda can kaybı artıyor. Kırgızistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, çatışmalarda 13 kişinin daha hayatını kaybettiği ve Kırgız tarafından toplam can kaybının 59'a yükseldiği aktarıldı. Bakanlık ayrıca, çatışmalardaki yaralı sayısının 1 kişi artarak, 144'e ulaştığını ifade etti. Tacikistan tarafından yapılan açıklamada ise çatışmalarda 35 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmalarda can kaybı 94'e, yaralı sayısı ise 174'e yükselmiş oldu.

“Tacikistan makamlarının bilgileri gerçeği yansıtmıyor”

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 14-17 Eylül tarihlerinde Kırgızistan'ın egemen topraklarında yaşanan olayları Tacikistan'ın Kırgızistan'a karşı önceden planlanmış silahlı saldırı eylemi olarak görüldüğü belirtildi. Açıklamada, “140 bine yakın kişi tahliye edilmek zorunda kaldı. Çok büyük maddi zarar verildi” denildi.

Tacik tarafının “Tacikistan'a karşı silahlı saldırı eylemi” işlemekle ilgili asılsız suçlamalarının sorumluluğu ve suçu Kırgızistan'a atmak için bir girişim olduğu ifade edilen açıklamada, Tacik tarafının Kırgızistan'ın savunma eylemlerini itibarsızlaştırmak için bir dezenformasyon kampanyası başlattığına işaret edilerek, “Tacikistan Dışişleri Bakanlığı ve diğer makamların bilgileri gerçeği yansıtmadığını beyan ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Kırgızistan tarafında Tacik askerlerinin Kırgızistan topraklarında işlediği suçları kanıtlayan fotoğraf ve görüntülerin bulunduğu aktarıldı.

Öte yandan Kırgızistan-Tacikistan sınırında geçtiğimiz çarşamba günü başlayan ve aralıklarla devam eden çatışmalar cuma günü sağlanan ateşkes anlaşmasına rağmen aralıklarla sürmüştü. Her iki taraf birbirlerini ateşkesi ihlal etmekle suçlamıştı. Kırgızistan, çatışmaların yaşandığı Batken bölgesinden 135 binden fazla kişiyi tahliye etmiş, bölgede acil durum ilan edilmişti. Kırgızistan'da ayrıca hayatını kaybedenler için ulusal yas ilan edilmişti.

Aliia Raimbekova

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.