Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

İstanbul-New York arası 5 saate düşebilir

30 Ağustos 2022 Salı::

Boom Supersonic tarafından geliştirilmekte olan Overture uçağı ile seyahat sürelerinin yarıya inmesi beklenirken, İstanbul-New York arası uçuşun da 5 saate düşebileceği planlanıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

American Airlines, ABD'li teknoloji şirketi Boom Supersonic'in yeni uçağı Overture için anlaşma imzaladı. American Airlines anlaşmaya göre, 20 adet Overture uçak siparişi verdi. American Airlines Finans Müdürü Derek Kerr tarafından yapılan açıklamada, "Geleceğe bakın, süpersonik seyahat, müşterilerimize sunduğumuz yeteneğimizin önemli bir parçası olacak. Boom Supersonic'in hem şirketimiz hem de müşterilerimiz için seyahatin geleceğini nasıl şekillendireceği konusunda heyecanlıyız" ifadeleri kullanıldı.

Günümüz uçaklarından 2 kat daha hızlı

Overture, 65 ila 80 yolcu kapasitesiyle günümüzde hizmet veren en hızlı uçaklardan bile 2 kat daha hızlı seyahat imkanı sunacak. Hız, güvenlik ve sürdürülebilirlik için optimiz edilen Overture, dünyanın dört bir yanındaki 600'den fazla rotada seyahat sürelerini yarıya indirecek. Hesaplamalara göre, İstanbul-New York arasındaki 10 saati aşan uçuş süreleri, Overture ile 4 ila 5 saatte düşebilecek. Miami ile Londra arasını ise 5 saate düşürmesi beklenen Overture'un, Temmuz 2025'te piyasaya sürülmesi ve 2029'a kadar da ilk uçuşunu yapması planlanıyor. Boom Supersonic'in kurucusu ve CEO'su Blake Scholl anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, "American Airlines ile daha bağlantılı ve sürdürülebilir bir dünya vizyonumuzu paylaşmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.