Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

Beyaz Saray Kitapçısının Vedası

23 Kasım 2021 Salı::

Berekat Yayınevi’nin kurucu ortaklarından faziletli ve kıymetli ABDÜRREŞİD AVANOĞLU’nu, (22 Kasım 2021-17 Rebiülahir 1443) Pazartesi ikindi namazı sonrasında İstanbul Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii’nde emekli müftü muhterem Hasan Yavaş Hoca’nın kıldırdığı cenaze namazını takiben Edirnekapı Şehitliği’ndeki aile kabristanından ahirete uğurladık.

Yazı Boyutu : A A A A

Allahü teala gani gani rahmet eylesin. Çileli ama o derecede de Türk-İslam ülküsüne adanmış dolu dolu ve gıbta edilecek bir ömür yaşamış merhum Abdürreşit Ağabey, Beyazıt’taki meşhur “BEYAZ SARAY” kitapçılar çarşısındaki Berekat Yayınevi’ni, ortağı ve dava arkadaşı kıymetli İsmail Sağırlı bey ile birlikte kurmuştu. CIA’in stratejistlerinden Graham Fuller’in (komünizme karşı cephe olarak geliştirdiği ) ünlü “Yeşil Kuşak, Ilımlı İslam, FETÖ, İslam’da Reform” vb teorilerinin hayata geçirildiği 50’li, 60’lı ve 70’li yıllarda BEYAZ SARAY KİTAPÇILAR ÇARŞISI’nın önemi çok büyüktü. Milliyetçi ve mukaddesatçı yayınevlerinden oluşan BEYAZ SARAY’daki kitapçıların büyük bölümü Vehhabilik, Selefilik gibi radikal akımların tetikçisi durumundaydı.
Türk-İslam ülküsünün yılmaz savunucularından merhum mütefekkir Ahmet Arvasi Üstadın deyimiyle “Beyaz Saray, İslamı bozma, değiştirme, reforme etme; fitne ve fesat çıkarma operasyon merkezi “ durumundaydı. Emperyalizmin temsilcileri, temiz ve masum Türk gençlerini “DİN” kisvesi altında kullanmak ve doğru itikadlarını bozmak için seferber olmuşlardı. Beyaz Saray’daki birçok kitabevine milyonlarca dolarlar akıtılıyordu. Arap ve İslam Dünyası’nın yeni türemiş, beyinlerini ve kalemlerini emperyalistlere satmış siyasal İslamcı, bozguncu, Vehhabi ve Selefi ajanlarının sapkın fikirleriyle dolu eserleri hızla Türkçe’ye tercüme ediliyor; özellikle İmam Hatip-İlahiyat ve dini cemaatler hedef kitle seçilerek bambaşka bir dini anlayış ile “reforme edilmiş İslam” itikadı aşılanmaya çalışılıyordu. Oyun basitti: Asrı Saadetten beri değişmeden gelen Selçuklu-Osmanlı İslami anlayışına sımsıkı bağlı ve ecdadının yolundaki Türk gençliğini zehirlemek! Atalarının yolundan ayırmak! Onları sapkın ideolojilerin esiri haline getirmek! Temiz din duygularını kullanarak her birini “din cahiline ve din yobazına” dönüştürmek. Beyaz Saray Çarşısı, yıkıcı akımlar için böylesine önemli bir operasyon ve üs merkeziydi. İşte merhum Abdürreşid Avanoğlu ağabeyin Berekat Yayınevi, bu çarşıdaki gerçek İslamın, Selçuklu Osmanlı geleneğinin temsilcisi birkaç “ YIKILMAZ KALA”dan biriydi. Yıllarca bozgunculara karşı gerçek İslam Alimlerinin kitaplarıyla karşı durdu Berekat Yayınevi! Yapılan hizmetin büyüklüğünü anlatmak için şu örnek bile yetişir. Merhum müderris Ahmet Davutoğlu Hoca, İstanbul İslam Enstitüsü’nün (şimdiki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi) kurucu ilk müdürlerindendi. Beyaz Saray Çarşısı’ndan yayılan bu büyük din istismarı tehlikesini görerek muhteşem bir kitap yazdı. “DİNİ TAMİR DAVASINDA DİN TAHRİPÇİLERİ” isimli bu kitap, Berekat Yayınevi’nin bastıklarındandı. Büyük ilgi gördü. Ama hemen korkunç algı ve saldırılara maruz kaldı. Merhum Ahmet Davutoğlu Hoca, kurucusu ve dekanı olduğu Enstitü’den ayrılmak zorunda bırakıldı. Fakat Berekat Yayınevi ve merhum Abdürreşid Avanoğlu ile kıymetli İsmail Sağırlı ağabeyler yılmadan, yıkılmadan yıllarca bu büyük hizmetlerini mahrumiyetlere katlanarak sürdürdüler.
Merhum Abdürreşid ağabey, 1963 yılında genç bir Harp Okulu talebesi iken, Talat Aydemir ihtilal teşebbüsü sonunda, bütün Harp Okulu öğrenci subay adayları gibi Ordu’dan ayrıldı. Daha sonra İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademesi’ne (şimdiki MÜ Ticari Bilimler Fakültesi) devam etti. Vefatına kadar Berekat Yayınevi’yle hizmetlerini sürdürdü. Birkaç ay önce düşme neticesinde kalça kemiği kırıldı. Ameliyat sonrasında hastane mikrobu ve virüs kaptı. Son bir ayını entübe olarak hastanede geçirdi. Şimdi Rahmeti Rahman’ a ve sevdiklerine kavuştu. Cenabı Hak gani gani rahmet eylesin. Avanoğlu, Akçamur ve Onur ailelerine, yakınlarına, sevenlerine en kalbi taziyelerimi sunarım. Lütfen merhum Abdürreşid Ağabey ile ölmüşlerimizi ve aziz şehidlerimizi, her zaman okuyacağımız Fatiha’lar ve dualarla sevindirelim. Cenabı Hak cümlemize hayırlı ömürler ve hayırlı sonlar nasip eylesin.
Hasan Mesut Hazar

Kaynak: Hasan Mesut Hazar , Link : #

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.