Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI MEHMET SAİT ARVAS HOCAMIZ

30 Mart 2021 Salı::

SEYYİD FEHİM ARVASİ HAZRETLERİ’nin torunlarından alim, fadıl ve Türkiye Gazetesinde de çok kıymetli yazılar yazan, MEHMET SAİT ARVAS HOCAMIZ hakkın rahmetine kavuştu.

Yazı Boyutu : A A A A

BİR ÂLİM GÖÇTÜ... BİR ÂLEM GÖÇTÜ.... (1 FATİHA 11 İHLAS-I ŞERİF)
Bu akşam Marmara-1 Camiinde gasledildikten sonra Yarın (1.4.2021 Çarşamba) saat 15:00 te Marmara-1 Camiinde namazı kılınıp Eyüp Sultan’da ebedi aleme tevdi edilecektir. ALLAH-u Teala derecelerini âli eylesin. Kıymetli oğlu Necip Arvas ve tüm aile efradı ile tüm İslam aleminin başı sağ olsun.

KİMDİR?

1942 senesinde Van'da doğan Mehmet Said Arvas, Seyyid Fehim Hazretlerinin hem anneden hem babadan torunudur. Annesi ile babası amca çocukları idi. Medreselerde 10 sene tahsil yaptı. Arabi kitaplar okudu. Van’da Diyanet'e bağlı otuz sene imamlık yaptı. Oradan emekli oldu. Son olarak İstanbul Yenibosna’daki İhlas Yuva Mescidi'nde hizmetlerine devam ediyordu.
Sait Amca'nın babası, Seyyid Fehim-i Arvasi hazretlerinin oğlu Seyyid Hasan Efendinin oğlu Muhammed Reşid Efendidir. Annesi ise Seyyid Fehim Arvasi hazretlerinin oğlu Seyyid Nizameddin amcanın kerimesi idi. 3 yaşında iken babasını 1945 yılında kaybeden M. Said Amca, Arabi ve diğer dinî bilgiler eğitimini Merhum Müftü Kasım Arvas Efendi'den ve Molla Münevver Efendi'den tamamlamıştı.

1962 tarihinde Van’da imam olarak göreve başlayan M. Said Amca aynı zamanda sohbetleri ve vaazları ile Van halkının gönlünü fethetmişti.
1'i erkek 3 evlat sahibi olan M. Said Amca, Türkiye gazetesinde 6 Eylül 2007 tarihinden itibaren İslami sohbetler yazmaya devam ediyordu.

VAN'DAN İSTANBUL'A...

Sevenlerinin gönlünde derin hüzün bırakarak aramızdan ayrılan Said Arvas amca, 8 yıl önce ahirete irtihal eden merhum Enver Ören ağabey ile 1975'te tanışmıştı. Bir hatırasında, ebediyete ulaşan dostluklarını şu sözlerle anlatmıştı;

Enver ağabeyin seyyidlere sevgisi çoktu. Bilhassa Seyyid Fehim hazretlerinin torunu olmam hasebiyle bize biraz daha fazla sevgi gösterdiler. Bizi İstanbul'a davet ettiler. O zaman vazifeliydik. İmamdık Van'da. Bana buyurdu ki: "Seni İstanbul'a nakledelim. Biz de arkanda namaz kılarız."

Birkaç cami için uğraştılar ama olmadı. Enver Abi bizi o kadar çok ısrarla davet ediyordu ki bütün yolları deniyordu. Neticede emekli olduk. "Tamam artık Said Abi gelebilirsin" buyurdu. Biz de geldik 1992 senesinde. O günden sonra da bir daha hiç kopmadık. Enver abi organize ettiği bütün iftarlarda bizi yanına oturtur ve yemek duasını mutlaka bize yaptırırdı. Onun vefatının ardından kıymetli evladı Ahmet Mücahid Ören bey de hep duamızı aldı ve babası gibi bizi hiç yanından ayırmadı. Rabbim bizleri hiç ayrılık olmayan yerde, Peygamber efendimizin şemsiyesi altında buluştursun inşallah.

Kaynak: , Link : Yönetim Haber

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.