Bugün: 7 Mayıs 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

AB liderleri, 1.8 trilyon euroluk kurtarma paketi konusunda anlaştı

11 Aralık 2020 Cuma::

AB liderleri, 1.8 trilyon euroluk bütçe ve ekonomik kurtarma paketi konusunda anlaştı. Avrupa Birliği (AB) liderleri, 1,8 trilyon Euroluk 2021-2027 AB bütçesi ve korona virüs salgının ekonomik sonuçları ile mücadele için hazırlanan 750 milyar euroluk kurtarma paketi konusunda uzlaşmaya vardı.

Yazı Boyutu : A A A A

Belçika'nın başkenti Brüksel'de iki gün sürecek olan AB Liderler Zirvesi'nde bir araya gelen AB üyesi ülkelerin liderleri, 1.8 trilyon euroluk 2021-2027 bütçesi ile korona virüs salgının yol açtığı ekonomik sonuçlarla mücadele için hazırlanan 750 milyar euroluk kurtarma paketi üzerinde anlaştı. Varılan uzlaşıyı AB Konseyi Başkanı Charles Michael sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Michael, "Şimdi uygulamaya başlayabilir, ekonomilerimizi yeniden inşa edebiliriz. Dönüm noktası niteliğindeki kurtarma paketimiz çevre dostu ve dijital dönüşümümüzü ileri taşıyacak" dedi.

Söz konusu bütçe AB fonlarının dağıtımının hukukun üstünlüğü şartına bağlanması üzerine 16 Kasım'da Polonya ve Macaristan tarafından veto edilmişti. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ile Macaristan Başbakanı Victor Orban söz konusu düzenlemenin AB'nin temel yasalarına aykırı olduğunu, AB'nin bütünlüğü için son derece tehlikeli olduğunu ifade etmişti. İki lider, bütçeyi bir sonraki zirvede de veto edeceklerinin sinyalini içeren ortak deklarasyon imzalamıştı.

AB Dönem Başkanlığını yürüten Almanya, Polonya ve Macaristan'ın olası vetosunu engellemek için bir süredir görüşmeler yürütüyordu.

Ebru Orhan

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.