Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Sarı Yelekliler yeniden Paris sokaklarında

13 Eylül 2020 Pazar::

Fransa’da korona virüs kısıtlamaları nedeniyle gösterilere ara veren Sarı yelekliler, bugün yeniden sokaklara döküldü.

Yazı Boyutu : A A A A

Fransa'da okulların açılmasıyla birlikte Sarı Yelekliler yeniden gösterilere başladı. Polisin gösteri için izin verdiği Wagram Caddesi dışında bir kaç farklı noktada toplanan göstericiler yine Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u hedef aldı. Sarı Yelekliler, Wagram Caddesindeki motosikletler ile çöp bidonlarını ataşe verdi. Polis göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Çevredeki iş yerleri ise kepenk indirdi. Paris Valiliği bir çok semtte gösteri yapılmasını yasaklarken, metro istasyonlarından bazıları kapatıldı. Gösterilerde 154 kişinin polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

Sarı Yelekliler korona virüsle mücadele amacıyla getirilen kısıtlamalar nedeniyle Mart ayında gösterilerini durdurmuştu. Her Cumartesi günü 70 hafta boyunca yapılan gösteriler Kasım 2018'de artan akaryakıt vergilerine karşı başlamış ve Macron hükümetine karşı bir isyana dönüşmüştü.

Fransa’nın başkenti Paris’te Sarı yeleklilerin düzenlediği protestolarda gözaltına alınanların sayısı 256’ya yükseldi.
Fransa'da korona virüs kısıtlamaları nedeniyle gösterilere ara veren Sarı yelekliler, bugün yeniden sokaklara inmişti. Sarı Yelekliler ve polis arasında çatışmalar çıkmış, araçlar, motosikletler ve çöp bidonları ateşe verilmişti. Polis, ise göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etmiş, 154 kişi gözaltına alınmıştı. Polis tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınanların sayısının 256'ya yükseldiği ve 90 kişiye yerinde para cezası kesildiği aktarıldı. 134 kişinin ise sorgulanmak üzere polis merkezinde tutulduğunu ifade eden polis, göstericilerin üzerinden çok sayıda delici ve kesici alet çıktığını açıkladı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.