Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

12 ay ödemesiz ev alma zamanı

5 Haziran 2020 Cuma::

Kamu bankaları tarafından başlatılan Türkiye tarihinin en düşük konut kredisi faiz indirimi hamlesiyle vatandaş 12 ay ödeme yapmadan ev sahibi olacak. Sıfır konutlar için 15 yıl vadeli yüzde 0.64, ikinci el konutlar için ise yüzde 0.74 faiz uygulanacak.

Yazı Boyutu : A A A A

Kamu bankaları, normalleşme sürecine geçiş için konut sektörüne yönelik dev bir adım attı. Konut piyasasına doping etkisi yapacak paket kapsamında birinci el, sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile finansman imkânı sunuluyor.

VADE 15 YILA ÇIKTI
İstanbul, Ankara ve İzmir'de krediye konu olacak konutlar için 750 bin lira, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin liraya kadar kredi kullandırılabilecek. Kredi kullanımında yüzde 10'dan başlayan, düşük öz kaynak ve peşinat oranı uygulanacak. Sıfır, birinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0.64 faiz oranı ile finansman sağlanacak. İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık yüzde 0.74 faiz oranı ile finansman imkânı sunulacak.

ÖRNEK ÖDEME TABLOSU
Konut kredisi başvuruları dört kamu bankasının şubelerine yapılabilecek. Örnek ödeme tablolarına göre 180 ay vadeli 100 bin liralık kredide 12 ay geri ödemesiz dönem tercih edildiğinde toplam 171 bin 184 lira geri ödenecek. Eşit taksit tercih edilirse geri ödeme 168 bin 709 lira olacak. İkinci el konut için de 100 bin liralık kredide 12 ay ödemesiz dönemde 183 bin 925 lira, eşit taksitli kredide ise 181 bin 285 lira ödenecek.

TARİHİN EN DÜŞÜK KONUT KREDİSİ HAMLESİ
KONUT kredi paketi kapsamında sıfır konutlar için uygulanacak aylık yüzde 0.64 faiz oranı, bir dönüm noktasına işaret ediyor. Mayıs 2013'te konut kredi faiz oranlarında görülen yüzde 0,69'un da altına inen bu oran, tarihin en düşük konut kredi faizi olarak kayıtlara geçecek. Konut kredisi başvuruları kamu bankaları şubelerine yapılabilecek. İnşaat firmaları, kamu bankaları öncülüğünde başlatılan indirim hamlesine özel bankaların da destek vermesiyle, konut satışlarının canlanacağını ve yılın ikinci yarısında ekonomik aktivite de önemli iyileşmelerin yaşanacağını söyledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.