Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Alman bilim adamları 8 semptomu açıkladı

19 Mart 2020 Perşembe::

Corona virüsün yeni belirtileri ortaya çıktı! Dünyayı etkisi altına alan corona virüsüyle ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Corona virüsünden dünya genelinde şu ana kadar 8 bin 810 kişi hayatını kaybederken görülen vaka sayısı ise 218 bin 743 oldu. Virüsün yeni belirtileri de ortaya çıktı.

Yazı Boyutu : A A A A

Peki corona virüsünün belirtileri neler? Coronavirüsün tedavisi nasıl yapılıyor? İşte son dakika olarak duyurulan coronavirüsün yeni belirtileri...

Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan coronavirüsü can almaya devam ediyor. Coronavirüs canlı verilere göre şu ana kadar 218 bin 743 vaka tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 8 bin 810 oldu. Çin'de ortaya çıkan virüs en çok da Avrupa'yı etkisi altına aldı. Çin'de vaka sayısı giderek düşerken özellikle İtalya'da ölümler artıyor. İtalya'da 2 bin 978 kişi şu ana kadar hayatını kaybederken vaka sayısı da 35 bin 713'e yükseldi. Peki coronavirüsün belirtileri neler? Coronavirüs nasıl tedavi ediliyor. Almanya'da bilim adamları coronavirüsün yeni belirtilerini keşfettiklerini duyurdu.

İşte son dakika olarak duyurulan coronavirüsün yeni belirtileri:

CORONAVİRÜSÜN 8 BELİRTİSİ

Kuru öksürük: Virüs alt ve üst solunum yollarını etkilediği için en sık görülen belirti.

Yüksek ateş: Virüsün yol açtığı tahribatlar ve vücuda verdiği zarar nedeniyle aynı şekilde kuru öksürük gibi en sık görülen bir diğer belirti yüksek ateş.

Boğaz ağrısı: Yüksek ateş ve kuru öksürüğe oranla daha az görülse de solunum yollarına bulaşan virüsler bulaştığı bölgede ağrıya neden oluyor. Boğaz ağrısı da bu hastalığın belirtileri arasında gösterilebilir.

Nefes darlığı: Hastalığın ölümcül sonuçlar doğurmasındaki en büyük etkenlerden biri de oluşturduğu nefes darlığı. Özellikle solunum problemi olan hastalar, virüs nedeniyle artan nefes darlığına bağlı olarak yaşamlarını yitirebiliyor.

Yorgunluk: Virüsün vücutta oluşturduğu genel tablo nedeniyle hasta kendisini yorgun hissedebilir, kas ve eklem ağrıları yaşayabilir.

Baş ağrısı: Üst solunum yollarına etki eden virüsün nefes darlığı, boğaz ağrısı ve diğer belirtiler nedeniyle oluşturduğu etki dönem dönem baş ağrısıyla da baş gösterebiliyor.

Nezle ve ishal: Virüsün en az görülen belirtileri ise nezle ve ishal. Bu belirtiler çok az sayıda hastada ortaya çıkıyor.

CORONAVİRÜS TEDAVİSİ NASIL YAPILIYOR?

Coronavirüs tespit edilen hastalarda virüsün vücutta oluşturduğu etkileri ortadan kaldırmaya yönelik tedavi uygulanıyor. Örnek olarak birçok hastada olduğu gibi yüksek ateş mevcut ise bu ateşi düşürmek ve semptomları ortadan kaldırmak için gerekli tedavi uygulanıyor. Ya da hastanın solunum sıkıntısı mevcutsa bu sıkıntıyı gidermeye yönelik tedavi devreye sokuluyor. Birkaç semptom bir araya geldiğinde hastanın kronik problemleri de mevcutsa covid-19 ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.