Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

12 milyon emekli korumaya alınıyor!

18 Mart 2020 Çarşamba::

İşte coronavirüs ile mücadelede alınan önlemler. Dünya, coronavirüs nedeniyle alarma geçmiş durumda. Çin'de ortaya çıkan virüs nedeniyle bugüne kadar 7955 kişi hayatını kaybetti. Dünya genelinde görülen vaka sayısı ise 200 bine dayanmış durumda. Coronavirüs hastası olup iyileşenlerin sayısı ise 82 bine yaklaştı.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye'de toplam vaka sayısı 98 olarak açıklandı. 89 yaşındaki bir kişi de hayatını kaybetti. Türkiye coronavirüsle mücadele kapsamında birçok tedbirini vaka sayıları görülmeden önce başarıl bir şekilde almıştı. Sıkı tedbirler ve kontroller devam ediyor. 12 milyon emekli korumaya alınıyor. Bunun yanında birçok sosyal önlemler de alınmış durumda. İşte son dakika coronavirüs ile mücadele alınan önlemler...

Türkiye coronavirüs ile mücadele kapsamında birçok önlem almış durumda. Sabah gazetesinden Hazal Ateş, bugünkü yazısında Türkiye'nin 12 milyon emekliye yönelik almış olduğu önlemleri yazdı. İşte tüm Türkiye'yi ilgilendiren o önlemler...

"12 milyon emekli korumaya alınıyor. Talep edenin maaşı evinde ödenecek. Sosyal yardımlaşma vakıfları hane ziyareti yapmayacak. Tek hekim 14 gün istirahat, rapor verebilecek. Bankalar ATM limitlerini artıracak. Şubelerde müşteri sayısı kontrollü belirlenecek. Sosyal yardım başvurularında toplu görüşme yapılmayacak. Toplu taşımada kişi sayısı azaltılacak. Otobüs, vapur için ek sefer konulabilecek. Açık lokantalarda masalar arasına mesafe konulacak. Havalandırma zorunluluğu olacak."

EMEKLİLERDEN SOSYAL YARDIMLAŞMALARA KADAR ALINAN ÖNLEMLER

Hükümet, dünyayı saran koronavirüs salgınına karşı kronik hastalar, yaşlılar başta olmak üzere yüksek riskli grupların korunması, sosyal hayatın güvenli ve sağlıklı devamı için önlem paketini genişletiyor. Sosyal yardım hizmetlerinden bankacılık işlemlerine, emeklilerin maaşlarını güvenli almasından ulaşıma kadar her alanda koruyucu tedbirler alınmaya devam ediyor. Emeklilere talepleri durumunda evden maaş verilecek. Sosyal yardımlar kesintisiz sürerken, sosyal yardımlaşma vakıfları hane ziyareti yapmayacak, ihtiyacı olan ailelere aşevlerinden evlerine yemek servisi yapılacak.

BANKALARIN ALDIĞI ÖNLEMLER

Güvenlik Kurumu, tüm emeklilerin talep etmesi durumunda maaşlarının evde ödeneceğini açıklarken, maaş promosyonu dönemi olduğu için artan banka değişikliği başvuruları e-devletten yapılabilecek. Bankalar da, şubeler ve ATM'lerde yoğunluk olmaması için hizmet verilen müşteri sayısını kontrollü belirleyecek. Böylece özellikle maaşını şubeden alan emeklilerin kalabalıkta riske maruz kalması önlenecek. Yüksek risk grubundaki yaşlı, kronik hastalar için elektronik ortamda işlemler artırıldı. İstanbul başta olmak üzere nüfus yoğunluğu fazla illerde otobüs, vapurlarda kişi sayısını azaltmak için sefer sayıları artırılacak.

Binlerce vatandaşa sosyal yardım eli uzatan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları yönelik de bir dizi önlem alındı. Buna göre salgın tehdidi geçene kadar zorunlu haller dışında hane ziyaretlerini erteleyecek. Aşevlerinin servis usulü yemek hizmetleri kapsamında ihtiyacı olan vatandaşlara evlerine servis yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca Türkiye genelindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına gönderilen yazıda alınacak önlemler sıralandı.

TOPLU GÖRÜŞMELER YAPILMAYACAK
Vakıf binaları dezenfekte edilecek, sosyal yardım başvuru sahipleriyle toplu görüşme yapılmayacak. Görüşme durumunda hijyen kurallarına en üst seviyede uyulacak. Yazıda, "Koronavirüs tehdidi geçinceye kadar zorunlu haller dışında hane ziyaretleri ertelenecek. Vakıflar tarafından sunulan aşevi hizmetlerinde hijyen kurallarına en üst düzeyde uyulacak. Aşevlerinin servis usulü yemek hizmetleri, imkânlar dâhilinde, muhtaç vatandaşlara evlerinde ya da vatandaşlar tarafından getirilecek tencerelere doldurulmak suretiyle sürdürülecek" denildi. Vakıflara, okulların tatil edilmesinin ardından aile destek merkezleri ve sosyal dayanışma merkezlerindeki kurs, atölye gibi faaliyetleri geçici durdurma yetkisi de verildi. Kronik hastalar ve yurtdışından gelenlere hekimlerin tek seferde 10 gün verebildiği iş göremezlik raporu süresi 14 güne çıkarıldı.

'TEYİT EDİLMEMİŞ HİÇBİR BİLGİYE İTİBAR ETMEYİN'
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Olağanüstü hal ilan edileceği, sokağa çıkma yasağı uygulanacağı ya da seyahat kısıtlamalarının getirileceği yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını, bu tür kapsamlı kısıtlayıcı adımların gündemimizde olmadığını altını çizerek ifade etmek isteriz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürüttüğümüz bu mücadelede vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliğinin yanında özgürlüklerini de koruma sorumluluğumuzun bulunduğu bilinciyle, resmi kaynaklar tarafından teyit edilmemiş hiçbir habere, bilgiye, duyuma ya da söylentiye itibar edilmemesini istirham ederiz. Türkiye'nin bu süreci devlet millet dayanışmasıyla atlatacağına dair inancımız tamdır" dedi.

1.5-2 AYI SIKI ÖNLEMLE ATLATIRSAK BAŞARIRIZ
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara "Dikkat edersek yayılım eğrimiz düşük kalacak. Önümüzdeki 1.5-2 ay çok önemli. Önlemlere uymayı becerirsek, Türkiye bu salgını en başarılı yenen ülkelerden biri olur. Salgının seyrine göre okulların açılması uzayabilir, gerekirse lokanta ve AVM'ler de kapatılabilir" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.