Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Vize muafiyeti 1 milyon kişilik katkı sağlar

21 Şubat 2020 Cuma::

Bu yıl 58 milyon turist hedefi koyan Turizm Bakanlığı, bu hedefler doğrultusunda arka arkaya stratejik adımlar atmaya devam ediyor. Bu yönde yapılan son çalışma ise dün açıklandı

Yazı Boyutu : A A A A

Dışişleri Bakanlığı, dün 6 ülkeye vize muafiyeti sağlandığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve İngiltere vatandaşlarına, 2 Mart'tan itibaren Türkiye'ye gerçekleştirecekleri turistik amaçlı seyahatlerinde 90 gün vize muafiyeti sağlanması kararlaştırıldı" denildi.
Turizm potansiyelinin artırılmasının hedeflendiğini belirtilen açıklama, sektörde büyük heyecan oluşturdu. Turizmciler, "Çift haneli büyüme beklediğimiz bu pazarlarda alınan kararla birlikte ilave yüzde 10'luk bir artış öngörüyoruz. Toplam artış yüzde 20'yi bulur" dedi. Geçen yıl 5.5 milyon kişinin geldiği 6 ülkeden yüzde 20'lik artışla birlikte ilave 1 milyon turist bekleniyor.


POLONYA'DAN EK UÇAK
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, son yıllarda bu 6 pazarın artış trendine girdiğini belirterek, "Kararla birlikte Polonya'nın en büyük acentelerinden biri nisandan itibaren ek uçak koymaya karar verdiğini söyledi. Diğer pazarlarda da çift haneli büyüme bekliyoruz. Dünya turizm hareketinin belirsizliği konuşulurken bu kararı alan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı, Maliye Bakanı ve Turizm Bakanı'mıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.