Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Şirket Kültürü
Print Al

Büyümede en pozitif ülke Türkiye

12 Aralık 2019 Perşembe::

Ekonomideki güçlü adımlar meyvesini veriyor! Tarihin en büyük 3 kur saldırısını püskürten ve ekonomide kısa sürede normalleşerek hedeflerine güçlü adımlarla ilerleyen Türkiye, Bloomberg'in 57 fon yöneticisi, stratejist ve yatırımcı ile yaptığı ankette büyümede en pozitif beklenti görünümüne sahip ülke olarak yer aldı.

Yazı Boyutu : A A A A

Ekonomideki güçlü adımlar meyvesini veriyor. Türkiye, Bloomberg'in 57 fon yöneticisi, stratejist ve yatırımcı ile yaptığı 2020 yılı büyüme anketinde en pozitif beklenti görünümüne sahip ülke olarak yer aldı. Türkiye'den sonra Brezilya'nın geldiği ankette Meksika ve Endonezya da olumlu görünüm kaydeden ülkeler olarak dikkat çekti.

Bloomberg: Türk ekonomisi büyüyecek!

Sabah Gazetesi Yazarı ve Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem de konuyla ilgili olarak, "Katılımcıların yüzde 64'ü Türkiye'nin büyüyeceğini kabullenmiş durumdalar. 2020'de en çok büyüme hareketi yapacak ülke Türkiye." dedi.

BAKAN ALBAYRAK: DÜNYANIN EN GÜÇLÜ 10 EKONOMİSİ ARASINDA YER ALACAĞIZ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün 2020 yılı bütçe görüşmelerinde, "Güçlüyüz, çünkü tarihin en büyük 3 kur saldırısına rağmen düşmeden, yıkılmadan yolumuza devam ediyoruz. Dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasında yer alacağız." demişti.

Bakan Albayrak ayrıca, "Bugün, küresel ticaret ve finans sisteminin büyük bir türbülanstan geçtiği, belirsizliklerin her geçen gün daha da arttığı bir dönemde, Türkiye son 6 yıldır, içeriden ve dışardan çok faklı saldırılara maruz kaldı. Küresel ticaretteki büyük daralmaya rağmen aldığımız tedbirler ve verdiğimiz desteklerle ihracatımızı düşürmedik. İthalatımızı azaltmak için her alanda yerli kaynakların ve yerli üretimin tercih edilmesini sağladık. Bundan sonraki süreçte de ihracat ve katma değerli üretime dayalı sektörleri desteklemeye, kaynakların bu alanlarda kullanılmasına özen göstereceğiz.Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte tüm kazanımların kurumsallaşacağı ve yeni hedeflere daha hızlı, daha emin, daha güçlü adımlarla ilerleyeceğimiz bir yola girdik." ifadelerini kullanmıştı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.