Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

ABD yaptırımları sonrası TL, dolar karşısında değer kazanıyor

15 Ekim 2019 Salı::

ABD’nin yaptırım kararının ardından dolar/TL, büyük bir tepki göstermedi ve 5,92-5,93 bandında sakin seyrini sürdürdü. Bu sabahki ilk işlemlerde ise dolar/TL kuru, düşüşe geçti. Düne göre yüzde 0,9 civarında gerileyen kur, sabahki ilk işlemlerde 5,87 seviyelerine kadar çekildi.

Yazı Boyutu : A A A A

Dolar/TL kurunun yaptırımlara tepki göstermemesini değerlendiren uzmanlar, piyasaların yaptırım senaryosunu son 2 haftalık periyotta fiyatlanmış olmasına bağlıyor. Yaptırımları bekleyen piyasalar, bu güçlü beklentinin gerçekleşmesiyle bir nebze de olsa nefes aldı. Yaptırımlar konusunda daha kötü senaryoları fiyatlamış olan piyasalarda, ABD'nin yaptırım kararların Türkiye ekonomisine büyük zarar verecek nitelikte olmadığı yönünde görüş birliği var.

Tüm bu gerekçelerle birlikte Dolar/TL kurunda bu sabah saatlerinde anlamlı bir düşüş gözleniyor. Kur saat 09:55 itibarıyla 5,87 liradan işlem görüyor. Euro/TL ise düne göre yüzde 0,92 kayıpla 6,48 seviyelerinde.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

ABD'NİN YAPTIRIMLARI NELER?

ABD Maliye Bakanlığı, ABD yönetiminin Türkiye'den üç bakana ve iki bakanlığa Suriye'deki askeri operasyondan dolayı yaptırım getirdiğini açıkladı.

ABD Başkanı Trump, "Çelik gümrük vergileri yeniden Mayıs ayından önceki düzeye yüzde 50'ye çıkarılacak. Türkiye ile Ticaret Bakanlığı öncülüğünde yürütülen 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması müzakereleri derhal sonlandırılacak" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.