Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

İş dünyasından tam destek

11 Nisan 2019 Perşembe::

Bakan Albayrak’ın açıkladığı yol haritasının beklentileri karşıladığını belirten iş dünyası, “Seçimsiz dönem büyük fırsat” görüşünde birleşti

Yazı Boyutu : A A A A

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı program iş dünyasının beklentilerini karşıladı. Seçimsiz 4.5 yılın Türkiye için büyük bir avantaj olduğuna dikkat çeken iş dünyası, çok önemli bir adımın atıldığını belirterek, Türkiye ekonomisini güçlendirecek başlıkların bulunduğunu söyledi. İş dünyası, ortaya konulan programın Türkiye'nin meydan okuması gereken başta dışa bağımlılıkların azaltılması olmak üzere, temel sorunlarını aşıp, çıtayı yükseltmesini sağlaması için bir fırsat olduğu görüşünde birleşti.

NAİL OLPAK/DEİK BAŞKANI

Kırılganlıkları azaltacak
AÇIKLANAN adımlar, ülkemizin ekonomideki temel sorunlarının tespitinin doğru yapıldığını ve ülkemizin ihtiyaçlarına özel bir reçete çalışıldığını gösteriyor. Bununla birlikte, bu süreci kendi tedavilerimizi geliştireceğimiz ve daha sağlıklı ilerleyeceğimiz bir dönem olarak da değerlendirmek gerekiyor. Ülkemizin kırılganlıklarını ortadan kaldıracak ve yabancı yatırımcının da güvenini artıracak adımlar var.

ABDURRAHMAN KAAN MÜSİAD BAŞKANI

Yeni hikâyenin ilk adımı atıldı
DÖNÜŞÜM adımlarının sadece ekonomik alanla sınırlandırılmayıp eğitim, yargı, sosyal güvenlik, sosyal yaşam kalitesi gibi ekonomik ilerlemenin ön koşulu olan sahalara da atıf yapıyor olması ayrıca umut verici. Paketin, Türkiye'nin kabuk değişiminin ilk safhası ve yeni hikâyemizin ilk adımı olarak hepimize hayırlar getirmesini dileriz.

ŞEKİB AVDAGİÇ/İTO BAŞKANI

Reformist aklın yansıması
REFORM paketi ekonomi yönetiminin Türkiye'nin değişim ve dönüşüm sürecini, reformist bir akılla yönetmek istediğini ortaya koyuyor. Birinci adım atıldı ve reform başlıkları belirlendi. Şimdi bu başlıkları hayata geçirmemiz gerekiyor. Üst gelir seviyesine çıkışımız, ancak böylesine reformist bir dönem yaşamamızla mümkün olacak.

GÜRSEL BARAN/ATO BAŞKANI

Ayakları yere basıyor
AYAKLARI yere basan, uygulanabilir, yapısal sorunlara reçete içeren etkili bir paket. Yapısal dönüşüm adımları ekonomimizi geliştirip, güçlendirecek. Kıdem tazminatının Bireysel Emeklilik Sistemi ile entegre değerlendirilmesi çok önemli bir gelişme. Tarımda Milli Birlik Projesi'nin açıklanacak olması da memnuniyet verici bir gelişme.

ERDAL BAHÇIVAN/İSO BAŞKANI

Üretim için umut verici
HEP savunduğumuz gibi, Türkiye'nin artık üretim ekonomisine yönelik yeni adımlar atması açısından paket bize umut verdi. Bankacılık kesiminin kaynak kalitesini artırmaya yönelik düşüncelerin, reel sektör açısından kredi arzını artıracağını ümit ediyoruz. Kıdem tazminatının da reforma tabii tutulacak olması fon birikimine katkı sağlayacak.

İSMAİL GÜLLE/TİM BAŞKANI

Gücümüze güç katacak
YAPILMASI planlanan reformlar Türkiye ekonomisinin gücüne güç katar. İhracata ve istihdama desteğin artarak sürecek olmasını sektörümüz açısından müjde olarak kabul ediyoruz. Açıklanan yol haritasının Türkiye ekonomisine yeni bir ufuk, yeni bir büyüme modeli, yeni rekabetçilik becerileri kazandıracağı kanaatindeyim.

BENDEVİ PALANDÖKEN TESK BAŞKANI

İstihdamda artış olacak
REFORMLARIN zaman kaybedilmeden hayata geçirilmesiyle haksız rekabet ortadan kalkacak. En önemlisi paketle birlikte üretimin ve ihracatın artmasıyla her alanda istihdam artacak, işsizlik düşecek. Bankacılık ve finans sektöründe yaşanacak rahatlamayla piyasalara hareketlilik gelecek.

AYŞEM SARGIN/YASED BAŞKANI
Yol haritasını destekliyoruz
2019'DA hayata geçirilmesi taahhüt edilen yol haritasını destekliyoruz. Ekonomi yönetiminin büyümeyi sürdürülebilir kılacak ekonomik reformlar konusunda harekete geçmiş olmasını önemli buluyoruz. Piyasaların sağlıklı işlemesini sağlayacak adımların atılması, ekonomide istikrar ve sürdürülebilir büyüme açısından son derece önemli.

ALTAN ELMAS/KONUTDER BAŞKANI

Konut sektörünü pozitif etkileyecek
REFORM paketiyle açıklanan sermaye enjeksiyonu kamu bankalarıyla birlikte tüm sektörleri ve sektörümüzü pozitif etkileyecek. Sektörde kredilerin bir kısmının kurulacak olan gayrimenkul fonu hissesi ile takas edilmesi sektörü rahatlatacak ve kredilerin fona konulmayan kısımlarının ödenebilirliğini artıracak.

TÜRK SANAYICILERI VE İŞ İNSANLARI DERNEĞI (TÜSİAD

Her türlü desteği vermeye hazırız
YENI ekonomik reform paketinin ülkemizin sürdürülebilir büyüme hedefleri ve küresel rekabet gücü açısından olumlu sonuçlara vesile olmasını diliyoruz. Açıklanan hedeflerin başarısı için acilen gerekli çalışmalara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.