Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

İŞKUR personel alımı başvuru nasıl yapılır?

11 Şubat 2019 Pazartesi::

2019 Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) başvuru şartları ve İŞKUR giriş. İŞKUR aracılığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı ve vatandaşlar açılan ilana yoğun ilgi gösteriyor. Kuruma başvuru yapmak isteyen vatandaşlar Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alım şartları nelerdir?” ve bu ilana “Nasıl başvuru yapılır” sorularının yanıtını araştırıyorlar. İŞKUR işe alım şartları ve nasıl başvuru yapılır ile ilgili detayları sizler için derledik. İşte Bakanlığa İŞKUR üzerinden başvuru bilgileri…

Yazı Boyutu : A A A A

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alım ilanını resmen duyurdu! Bu ilana başvuru yapmak isteyen vatandaşların konuyla ilgili araştırmaları artıyor. Bir çok genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı iş ilanına nasıl başvuru yapılacağını merak ediyor. Konuyla artan ilginin ardından, Bakanlığın açtığı personel alım ilanı ile ilgili tüm gerekli bilgileri sizler için derledik.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI BAŞVURU VE ŞARTLARI
Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığının duyurduğu personel alım ilanı ile ilgili tüm bilgiler ve son dakika gelişmeleri sabah.com.tr'de…

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na 3243 personel alınacak! Başvurular başladı

HANGİ ALANLARA PERSONEL ALINACAK?
Bakanlığa bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere alınacak sürekli işçilerin meslek kolları şöyle:

"Temizlik Görevlisi, Cankurtaran, Mekaniker (Pedallı Araçlar), Otobüs Kaptanı (Şoför), Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Elektrik Tesisatçısı (Bina), Güvenlik Görevlisi, Havuz Suyu Operatörü, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Garson (Servis Elamanı), Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı), Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni, Bilgisayar Donanım / Teknolojisi Teknikeri

İŞKUR GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI

1) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.
2) 18 yaşını tamamlamış olmak.
3) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
4) Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.
5) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
6) Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.
7) Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).
8) Her aday, Türkiye İş Kurumu'nda (İŞKUR) yayımlanan listede bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.
9) Adayların Türkiye İş Kurumu'nda (İŞKUR) ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla belirtilen bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir.
10) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması gerekmektedir.
11) İşe alınacak işçilerin deneme süresi altmış gün olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi feshedilecektir.
12) Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan-sınav sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir..

İŞKUR SİSTEME GİRİŞ

İŞKUR'a aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.iskur.gov.tr/

KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Bakanlık tarafından alınacak engelli ve eski hükümlüler temizli görevlisi olarak işe alınacaklar. Başvuru yapacakların en az ilköğretim mezunu olmaları gerekiyor. Temizlik görevlisi olarak işe alınacak 278 engelli ve 146 eski hükümlü, 27 Şubat günü noter huzurunda kuraya tabi tutulacak ve kura sonucunda belirlenecek asıl adaylar ileri bir tarihte sözlü sınava tabi tutulacaklar.

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri, Makine Teknikeri, Gençlik Lideri ve Muhasebeci olarak işe alınacaklar sözlü sınava tabi tutulacaklar. Bunların dışında kalan meslek kollarında başvuranlar ise 27 Şubat günü noter huzurunda kuraya tabi tutulacak ve kura sonucunda belirlenecek asıl adaylar ileri bir tarihte sözlü sınava tabi tutularak işe alınacaklar.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.