Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Etkinlik
Print Al

3. Uluslararası STK Fuarı, Cmt 17 Kas - Paz 18 Kas 2018

14 Kasım 2018 Çarşamba::

İslam Dünyası STK'ları Birliği (İDSB), Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın (TGTV) iş birliğinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmeyi hedefleyen 3. Uluslararası STK Fuarı 17-18 Kasım tarihleri arasında Yenikapı Avrasya Gösteri ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Yazı Boyutu : A A A A

III. ULUSLARARASI STK FUARI YAKLAŞIYOR !

Bu sene üçüncüsü gerçekleştirilecek fuar, katılımcıların proje ve faaliyetlerini tanıtabilecekleri, bir yandan da değişik ülke, bölge ve sektörel konularda düzenlenecek çalıştaylarda bilgi birikimlerini ve kurumsal tecrübelerini diğer kuruluşlarla paylaşılabilecekleri bir platform olma özelliği taşıyor.


Asya-Pasifik’ten Güney Asya ülkelerine, Orta Doğu’dan Körfez ülkelerine, Afrika ve Sahraaltı’ndan Avrupa ve Amerika’ya uzanan geniş bir perspektifte dünyanın hemen her tarafından katılım sağlayacak STK’lar fuar boyunca faaliyetlerini ve projelerini paylaşma fırsatı bulacaklar.


Dünyanın pek çok yerinden gelen STK’larla birlikte Fuara, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, YTB, Maarif Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, AFAD, Kızılay, Diyanet Vakfı, Anadolu Ajansı ve İBB, keza AkParti Genel Merkez ve İstanbul Kadın Kolları da iştirak ediyor.


Bu vesileyle pek çok kurumun, fuarda bir tanışma, sinerji, etkileşim ve ciddi işbirliği gerçekleştirmesi bekleniyor. İki gün boyunca devam edecek ve 40’ın üzerinde ülkeden 190 civarında STK’nın katılacağı fuara on binden fazla ziyaretçinin geleceği tahmin ediliyor.


İlk günü halka kapalı olarak düzenlenen bu etkinlikte, İslam dünyasının hemen her tarafından sağlanan katılımla Fuarın STK'lar arasında sürdürülebilir bir işbirliğine ciddi katkı sağlaması hedefleniyor.

Ücretsiz Ulaşım

Fuar alanına rahat ve kolay ulaşımı sağlamak adına İBB ile işbirliği içinde Yenikapı metro ve Marmaray istasyonundan ücretsiz ring seferler olacak.


Ziyaretçiler, İslam Dünyasının değişik bölgelerinden farklı konularda faaliyet gösteren katılımcı kuruluşları tanıtan fuar kitapçığını fuaye alanından temin edebilecekler.


İki STK Çatı Kuruluşu, İDSB ve TGTV

Fuarı tertipleyen kuruluşlardan biri olan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) 2005 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kuruldu. Bir STK çatı teşkilatı olarak 65 ülkeden 350 üyesiyle İslam coğrafyasında STK'lar arası sürdürülebilir ilişkilerin tesisi istikametinde İstanbul merkezli olarak faaliyet gösteriyor.


İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin de desteği ile tertiplenen 3. Uluslararası STK Fuarı’nın diğer organizatör kuruluşu olan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) ise yine bir çatı kuruluş olarak 1994 tarihinde İstanbul’da kuruldu. Ülke sorunları üzerinde STK’lar arası işbirliğini hedefleyen TGTV’nin bugün itibariyle 200’ün üzerinde üyesi bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.