Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Sayı 356’da kaldı

11 Kasım 2018 Pazar::

Kur saldırısını püskürten Türkiye’de, konkordato spekülasyonu ile kriz algısı yaratma operasyonu da boşa çıktı. Ticaret Bakanı Pekcan konkordatoda sayının sadece 356 olduğunu söyledi

Yazı Boyutu : A A A A

Ekonomide dengeleme sürecini başlatırken, 3 yıl aradan sonra cari fazla veren Türkiye'yi kur sopası üzerinden hizaya sokamayanların bu kez son dönemde gündeme gelen konkordato talepleri ile kriz algısı yaratma çabalarına son nokta konuldu. Hükümet, iflas ertelemenin yerine getirilen konkordatoda suiistimalin önüne geçmek için inceleme başlatırken, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, konkordato sayısındaki spekülasyonları sona erdirdi. Pekcan, bugüne kadar 356 firmanın konkordato ilan ettiğini belirterek, İstanbul'da 132, Ankara'da 50, İzmir'de 27 firmanın konkordato ilanında bulunduğunu kaydetti. Bakan Pekcan, hem alacaklıyı hem de borçluyu koruyan bir taslak üzerinde çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

RUSYA'YA KNOW HOW VERİYORUZ
Bakan Pekcan, bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Pekcan, gümrüklerin dijitalleşmesi konusunda çok önemli adımlar attıklarını bildirirken, "Bugün, yetkilendirilmiş yükümlülük konusunda Rusya'nın gümrüklerine 'know how' veriyoruz" dedi. Pekcan, 380 firmanın yetkilendirilmiş yükümlü konumunda olduğunu belirterek, "Onlara kaşelerini veriyoruz. Kendi gümrük işlemlerini tasdik edebiliyorlar. Güvenilir firmalarımıza potansiyel suçlu muamelesi yapmıyoruz" ifadelerini kullandı. Turquality destekleri hakkında da bilgi veren Pekcan, bugüne kadar 162 firmanın 173 markasının söz konusu uygulama kapsamında olduğunu söyledi. Helal ürün ticareti ve bu alandaki akreditasyon kurumlarına ilişkin de konuşan Pekcan, "Bizim Helal Akreditasyon Kurumumuz (HAK) dünyada helal sertifikası verecek olan diğer kurumları akredite edecek bir kurum olacak"dedi.

AYAKKABIDAKI KONKORDATO SEKTÖRÜN YÜZDE 1'I BILE DEĞIL
TÜRKIYE Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulsabur Endican, ayakkabı sektörüyle ilgili olumsuz imaj oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, "On ayda ihracatta yüzde 20'ye yaklaşan artış, perakende satışlardaki yükseliş konuşulmuyor. Bilerek, sanki sektörün moralinin bozulması için kasıtlı şekilde negatif haberler pompalanıyor" dedi. Endican, şu ana kadar bilinen 5 farklı ayakkabı firmasının konkordato ilan ettiğini kaydederek, "Bu firmalar sektördeki toplam satışların yüzde 1'ini bile yapmıyor" diye konuştu.

FİYAT ARTIŞLARINA YAKIN TAKİP
GIRDILERI döviz cinsinden olmayan ürünlerin fiyatlarındaki spekülatif artışları takip ettiklerini ifade eden Bakan Pekcan şunları söyledi: "Bu takip, serbest piyasanın sağlıklı işlemesi açısından da bir gereklilik. Biz bu denetimleri geçici olarak yapıyoruz. Bunlara devam etmeyeceğiz ama öyle bir dönemden geçtik ki burada gerçekten fırsatçılar türedi. Biz bakanlık olarak tespitte bulunuyoruz ama ceza kesmiyoruz. Bunları tespit edip savunma istiyoruz, bunları değerlendiriyoruz. İlgili kurul kararıyla ceza uygulanıyor."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.