Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

150 milyar $ Türkiye’ye akacak

5 Temmuz 2018 Perşembe::

Yurtdışında bulunan para, döviz, altının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılmasına ilişkin esaslar belirlendi. Uzmanlara göre Türkiye'nin yurtdışında yaklaşık 150 milyar dolarlık hesabı bulunuyor

Yazı Boyutu : A A A A

Yurtdışında bulunan para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılmasına ilişkin esaslar belirlendi. Tebliğe göre 30 Kasım'a kadar Türkiye'deki banka veya aracı kurumlara bildirenler söz konusu varlıklarını serbestçe tasarruf edebilecek. Bu varlıklara ilişkin vergi dairelerine beyan gerekmiyor. Bildirilen varlıklar nedeniyle hiçbir suretle vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmayacak.
Uzmanlara göre Türkiye'nin yurtdışında yaklaşık 150 milyar dolarlık hesabı bulunuyor.

İşletmeler bu sayede bilançolarını güçlendirecek. Bu varlıkların bildirim tarihinden itibaren üç ay içinde Türkiye'ye getirilmesi koşuluyla, yurtdışında hangi tarih itibarıyla sahip olunduğuna bakılmayacak. Yurtdışında bulunan ancak kapsama girmeyen taşınmaz gibi varlıklar da aynı tarihe kadar kapsamdaki varlıklara dönüştürülmek suretiyle getirilebilecek.

Gelir, kurumlar vergisi mükelleflerinin sahip olduğu ve Türkiye'de bulunan ama yasal defter kanunlarında yer almayan varlıklar ve taşınmazlar da bu tarihe kadar beyannameyle vergi dairelerine doğrudan ya da elektronik ortamda beyan edilebilecek. Beyan edilen varlıkların değerleri üzerinden vergi dairelerince yüzde 2 vergi tarh edilecek. Bu şekilde hesaplanan vergi 31 Aralık'a kadar ödenebilecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.