Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Etkinlik
Print Al

TEGEP KA’18 Zirvesi yapıldı

3 Haziran 2018 Pazar::

Kurumsal Eğitim ve Gelişim Dünyası TEGEP KA’18 Zirvesi’nde Buluştu. Kurumsal Akademi ve eğitim&gelişim dünyası, 30 Mayıs’ta, TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği’nin bu yıl ikinci kez gerçekleştirdiği Kurumsal Akademi Zirvesi’nde bir araya geldi.

Yazı Boyutu : A A A A

Kuruluşundan itibaren; misyonu doğrultusunda “Kurumsal Akademi Çalışma Komitesi” liderliğinde, kurumsal akademiler konusunda vizyon sunmak, farkındalığı artırmak ve perspektif sunmak üzere çalışmalar yürüten ve bu çalışmalar ile muhtelif çıktılar üreten Derneğimiz, geçen yıl itibariyle, yine bu misyona hizmet eden Kurumsal Akademi Zirvesi'ni gerçekleştirmeye başladı.

Zirve’de sunulan içerik ile bu alanda çalışan ve Zirve’ye katılan tüm konuklara bir fayda oluşturmayı, sektörün gelişimine katkı sağlamayı, bilgi alışverişini ve paylaşımları desteklemeyi amaçlayan TEGEP, öğrenme ve gelişimin nabzını bu kez de KA’18 Zirvesi’nde tuttu.

20 Farklı sektörden, 80 farklı kurumdan, 300’ün üzerinde profesyonelin katıldığı Zirve’de, 17 konuşmacı yer aldı.
30 Mayıs’ta Divan Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleşen KA’18 Zirvesi’nde, öğrenme ve gelişimin, kurumsal vizyona hizmet eden en kritik stratejik öncelik olarak konumlandırılmasıyla gelinen nokta ve Kurumsal Akademilere dönüşüm süreçlerine, akademilerin stratejik önceliklerine, iyi uygulamalara ve gelecek projeksiyonlarına yer verildi.

Zirve, TEGEP Başkanı Aylin Obalı’nın açılış konuşması ile başladı. Obalı konuşmasına; KA’18 Zirvesi’nin içeriğini hazırlayan Danışma Kurulu üyelerine, destek sağlayan tüm TEGEP Yönetimine, Zirve Sponsorlarına, Zirve'de paylaşımda bulunacak tüm konuşmacı ve kurumlara, organizasyona katkısı olan ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederek başladı. Aylin Obalı, TEGEP’in yürüttüğü tüm çalışmaların, kurumsal eğitim ve gelişim alanında üstlendiği misyona hizmet eden çalışmalar olduğunu ve tüm bu çalışmalar neticesinde ise öğrenme kültürünün toplumun tüm katmanlarına yaygınlaştırılmasına hizmet ettiğini ifade etti. Konuşmasında Türkiye ve iş dünyası için önemli bir çıktı olan Kurumsal Eğitim Araştırması’na da değinen Obalı; tüm kurumları bu araştırmayı desteklemeye ve 2018 Araştırmasına katılmaya davet etti. Aylin Obalı konuşmasının sonunda, TEGEP’in bu alanda yürüttüğü her çalışmanın tüm paydaşların destek ve de katkılarıyla zenginleşeceğini hatırlattı.
Ana Sponsoru Garanti Bankası, Resmi Sponsoru YKBA(Yapı Kredi Bankacılık Akademisi) olan Zirve’de, oturumları bulunan kurum ve konuşmacılar ise şöyle oldu; Banu İşçi Sezen, Genel Müdür (Turkcell Akademi-TEGEP YK Üyesi), Gülperi Tandar, Kurumsal Akademi Direktörü (LC Waikiki), Saynur Önen- İK Grup Direktörü(Yıldız Holding-TEGEP Kurucu Üyesi), Ezgi Kadıoğlu Yangın (TEGEP DK Üyesi, Danışman), Meltem Bakiler Şahin, Genel Müdür Yardımcısı (Vodafone), Cenk Sandıkçı- İK Direktör Yrd, (Acıbadem Sağlık Grubu- TEGEP YK Üyesi ), Hilal Uçar, Eğitim ve Gelişim Uzmanı (Türk Traktör), Orçun İrfan, Kurucu Ortak (Yarım Elma), Tankut Çığır, İK Analitiği ve Deniz Akademi Grup Müdürü(Denizbank), Tuğrul Türkkan, Kurucu, Ortak (Vibons), Burçin Sarıca, Eğitim ve Gelişim Müdürü (DeFacto Academy), Kerem Torun, Öğrenme Teknolojileri & Akademi İş Geliştirme Yöneticisi (DeFacto Academy), Pelin Hekimoğlu, Eğitim ve Gelişim Müdürü (Arçelik Perakende Akademisi), Tuğba Gök, Yetenek ve Ödül Yönetimi İK Grup Müdürü (Enerjisa), Müge Arslan, Eğitim Müdürü, İnsan kaynakları Günlüğü Blog Yazarı (Danone Akademi), Fatih Yedikardeş, Medikal Beslenme, Erişkin Beslenme İş Birimi Direktörü(Nutricia), Engin Baran, Danışman (Engin Baran Danışmanlık)

TEGEP ayrıca, bu yıl sekinzincisini gerçekleştireceği 8. Eğitim ve Gelişim Zirvesi’nin tarihini de 24-25 Ekim 2018 olarak açıkladı ve Haziran ortası itibariyle kayıtların açılacağu duyuruldu.

KA'18 ile ilgili detaylı bilgiye www.kurumsalakademizirvesi.com sayfasından ulaşabilirsiniz.

TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri 4. Kez Sahiplerini Buldu

TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği tarafından, kurumsal eğitim ve gelişim alanında yapılan yatırım ve çalışmaları desteklemek, bu anlamda oluşturuan değerleri ve önemli katkıları paylaşmak amacıyla 2015 yılında ilk kez verilen TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri, dördüncü kez 30 Mayıs akşamı gerçekleşen ödül töreninde sahiplerine takdim edildi.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri yarışmasına, Türkiye’nin önde gelen kurumlarından 21 kurum, eğitim ve gelişim bölümlerinin yürüttüğü 23 farklı proje ile katılım gösterdi. Eğitim ve Gelişim alanında 8 faklı kategoride gerçekleşen ödül sürecinde, bu yıl beş kategoride İyi Uygulama Ödülleri verildi.
Aralık 2017 itibariyle başvuruların alınmaya başlandığı süreçte, öğrenme gelişim alanında uzmanlık ve deneyim sahibi olan profesyoneller, danışmanlar ve akademisyenlerden oluşan 25 jüri üyesi değerlendirme sürecini gerçekleştirdi. TEGEP’in değerleri doğrultusunda; şeffaf, bağımsız tarafsız ve bilimsel değerlendirme kriterlerini içeren temel prensipler çerçevesinde kurgulanmış olan üç aşamalı değerlendirme sürecinin ardından ödül sahibi projeler belirlendi.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Divan Tesisleri’nde TEGEP KA’18 Zirvesi’nin ardından gerçekleşen TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri töreni, TEGEP Başkanı Aylin Obalı’nın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Programın sunuculuğunu TEGEP Ödül Komitesi üyeleri Erkan Dündar ve Aslı Taş Kayabaş üstlendi. Açılış konuşması ve TEGEP Ödül Komitesi’nin sürece dair bilgileri paylaştıkları bir sunumun ardından ödüller açıklandı.
TEGEP Başkanı Aylin Obalı, törenin açılışında yaptığı konuşmasında; TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri sürecinin TEGEP’in eğitim ve gelişim alanında üstlendiği misyonun önemli bir parçası olduğunu vurguladı ve konuşmasının başında bu süreçte çok önemli bir sorumluluk üstlenmiş olan tüm jüri üyelerine ve ayrıca Ödül Komitesi’ne teşekkür etti. Obalı, TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri’nin; geliştirdikleri program ve uygulamalarla, kurumlarında değer oluşturan, kurum stratejilerine ve iş sonuçlarına önemli katkıları olan, çalışanların sürekli gelişimini destekleyen eğitim bölümlerinin çalışmalarının oluşturduıuı değerlerin, bir kez daha ortaya konulmasına, paylaşılmasına ve böylece iyi uygulamaların yaygınlaşmasına olanak sağladığını ifade etti ve “TEGEP olarak öğrenme kültürünün toplumun tüm katmanlarına yayılmasına bu vesile ile katkı sağlamaktan gururlu ve mutluyuz” dedi.
Obalı ayrıca, ödül sürecinde yer alan ve ödül alsın almasın tüm kurumların ve profesyonelleri ayrı ayrı tebrik etti ve sürecin içinde yer alan tüm profesyonellerinin emek ve çabalarının ayrı ayrı takdir edilmesi gerektiğini ifade etti. Ödül Komitesi ise yaptığı sunumda, bu sürecin temel amacının, süreç içinde yer alan, tüm kurumlar ve profesyoneller için bir öğrenme süreci olduğunun altını çizdi ve bu anlamlı sürece katkı sağlayan tüm profesyonellere teşekkür ettiler.
Bu yıl yarışmada üç kategoride ödül alan proje olmadı. Teknoloji Destekli Gelişim Programı, Mavi Yaka Gelişim Programı, Entegre Yetenek Gelişimi Programı kategorilerinde başvuran projeler arasında jüri puanlamasında ödül baremini aşan kurum olmadığı için bu üç kategoride ödül verilemedi.
En İyi Eğitim ve Gelişim Programı, İşe Başlangıç/Oryantasyon Programı, Toplumsal Katkıda Fark oluşturan Gelişim Projesi, Liderlik ve Yönetim Geliştirme Programı, Satış Gelişim Programı, kategorilerinde verilen kategori ödüllerini alan kurum ve projeleri aşağıdaki şekilde oldu.
En İyi Eğitim ve Gelişim Programı Kategorisi
EN İYİ Ödülü
VESTEL
“Teknoloji Akademisi Projesi”

Gümüş Ödül
LC WAIKIKI
“Eğiten Yöneticiler”

Bronz Ödül
TÜRK TELEKOM
AKADEMİ
“İç Eğitmen Okulu”


Toplumsal Katkıda Fark Oluşturan Gelişim Projesi Kategorisi
EN İYİ Ödülü
DAIKIN Türkiye Akademi
“Sakura Projesi”
(Bu kategoride yalnızca bir proje ödül aldı)


İşe Başlangıç / Oryantasyon Programı Kategorisi
EN İYİ Ödülü
ISS Türkiye
“Gelişim Yolu Pusulam”

Gümüş Ödül
TÜVTÜRK
“D.O.S.T. Projesi”

Bronz Ödül
LC WAIKIKI
“Kutup Yıldızı”


Satış Gelişim Programı Kategorisi
EN İYİ Ödülü
YÜCE AUTO (SKODA)
“S Akademi”

Gümüş Ödül
VESTEL PERAKENDE
AKADEMİSİ
“Mükemmellik Pusulası”
(Bu kategoride iki proje ödül aldı)


Liderlik ve Yönetici Geliştirme Programı Kategorisi
Gümüş Ödül
TÜRK TELEKOM
AKADEMİ
“Future Technologies Program”

Bronz Ödül
ROKETSAN
“mtRS (more than Rocket Science)”
(Bu kategoride iki proje ödül aldı, EN İYİ ödülü verilemedi)


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.