Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

İsrail askerine ‘katliam’ incelemesi

24 Mayıs 2018 Perşembe::

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Filistin’in başvurusu üzerine Kudüs ve Gazze’de yaşanan İsrail katliamına dair ön inceleme başlattı.

Yazı Boyutu : A A A A

Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) Başsavcısı Fatou Bensuda yaptığı yazılı açıklamada, “Eğer teslim edilen dosyada inceleme değeri taşıyan veriler görürsem inceleme başlatılmasına kararı ben vereceğim. O zaman inceleme başlatılması için savcının mahkemeden yetki almasına gerek kalmaz” dedi.

İşgalcilerin savaş suçlarının hesabını sorulması umudunu Star’a değerlendiren Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve Ortadoğu Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal İnat, katliamcı askerlerin yargılanabileceğini söyledi. İsrail’in tanımamasına rağmen Filistin’in UCM üyesi olduğuna işaret eden İnat, “Mahkemenin sözleşmesine göre, bir ülke UCM’nin yargı yetkisini tanımasa bile tanıyan bir başka ülke topraklarında işlenen bir suça karışırsa UCM’de yargılanabilir. Dolayısıyla Filistinli sivillere karşı işledikleri suçlardan dolayı İsrail askerleri ceza alabilir” diye konuştu.

Filistin OPCW’ye üye oldu

Filistin’in Kimyasal Silahlar Sözleşmesi’ne (CWC) taraf olması için katılım belgesini sunduğu bildirildi. Merkezi Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nden (OPCW) yapılan açıklamada, Filistin’in, 17 Mayıs 2018 tarihinde katılım için gerekli belgelerini Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne sunduğu belirtildi. Açıklamada, Filistin’in, Kimyasal Silahlar Sözleşmesine (CWC) taraf olmasına yönelik kararın 16 Haziran 2018 itibarıyla yürürlüğe gireceği kaydedildi. Türkiye, örgüt kurulduğundan beri taraf olmayan ülkelerin örgüte üye olması için teşvikte bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.