Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

Gazze’deki gösterilerde 41 Filistinli şehit oldu

14 Mayıs 2018 Pazartesi::

ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararınıı Gazze sınırında protesto eden Filistinlilere İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 41 Filistinli şehit oldu, 390 Filistinli de yaralandı.

Yazı Boyutu : A A A A

ABD Büyükelçiliğinin Kudüs‘e taşınmasını ve İsrail’in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe‘nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için Gazzeliler İsrail sınırında günler öncesinden çadırlar kurdu.

Bu sabah başlayan ve yarın da sürecek “milyonluk yürüyüş” adındaki kapsamlı gösteriler düzenleyen Filistinliler, İsrail’in sert müdahalesiyle karşılaştı.

İsrail askerleri, ABD’nin Kudüs’te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 41 Filistinliyi şehit etti.

CANLI yayını izlemek için tıklayınız

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Han Yunus kentinin İsrail sınırı yakınlarında düzenlenen gösterilerde 21 yaşındaki Enes Hamdan Kıdeyh ile Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesi sınırındaki gösterilerde 29 yaşındaki Musab Yusuf Ebu Leyla isimli iki Filistinlinin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit edildiği belirtildi.



Açıklamada ayrıca Gazze Şeridi’nin İsrail sınırında düzenlenen gösterilerde şu ana kadar 448’i gerçek mermiyle olmak üzere, şarapnel, gaz kapsülleri ve göz yaşartıcı gaz nedeniyle 1693 Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.

Yaralananlardan 9’u gazeteci
Filistinli Gazeteciler Sendikası’ndan yapılan yazılı açıklamada, aralarında Reuters’in kameramanı Ahmed Zakkut ve Cezayir Televizyon muhabiri Ömer Hamdan’ında olduğu 9 gazetecinin yaralandığı ifade edildi.

El-Mizan İnsan Hakları Merkezi’nden yapılan açıklamada da İsrail’in gösterilere karşı aşırı ve öldürücü güç kullandığı kaydedilirken, yaralanan gazetecilerden 9’unun da İsrail askerleri tarafından atılan gerçek mermilerle vurulduğu aktarıldı.

İsrail, İHA’larla gaz bombası yağdırıyor
İsrail askerlerinin sert müdahalelerine rağmen Gazze sınırın farklı bölgelerinde binlerce Filistinli, gösterilerine devam ediyor. Gerçek mermiyle göstericilerin üzerine ateş açan İsrail askerleri, insansız hava araçlarıyla (İHA) da protestocuların üzerine göz yaşartıcı gaz yağdırıyor.

İsrail, İHA’larla gaz bombası yağdırıyor
İsrail ordusu, Gazze sınırında toplanan Filistinli göstericilerin üzerinde göz yaşartıcı gaz atabilen İnsansız Hava Araçları(İHA) uçurdu.
İsrail çadırları ateşe vermeye çalıştı
İsrail ordusunun, sınırda kurulan çadırları insansız hava aracıyla (İHA) ateşe vermeye çalıştığı, Filistinli grupların yangına kısa sürede müdahale ettiği ifade edildi.



İsrail güçlerinin ayrıca İHA’lardan attıkları yakıcı maddelerle, Filistinlilerin Gazze sınırına yığdıkları araç lastiklerini ateşe verdiği belirtildi.



İsrail, Gazze sınırını “kapalı askeri bölge” ilan etti
Bu arada İsrail ordusunun, Gazze sınırını “kapalı askeri bölge” ilan ettiği bildirildi.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, sınırda tel örgülerin olduğu bölgenin “kapalı askeri bölge” ilan edildiği ve buradaki herhangi bir hareketliliğin ordunun onayını gerektirdiği belirtildi.

Filistin hükümetinden “İsrail’in katliamını durdurun” çağrısı
Filistin Hükümeti Sözcüsü Yusuf el-Mahmud tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Arap ve İslam hükümetleri ile dost ülkelere Gazze’de İsrail tarafından akıtılan kanı durdurmaları için her tür çabayı göstermeleri, İsrail işgal gücü ile mücadelesinde Filistin Yönetiminin yanında yer almaları çağrısında bulunuyoruz.” denildi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.