Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

KYK borçları siliniyor mu? Yüzbinlerce öğrenciye müjde!

11 Mayıs 2018 Cuma::

KYK borçlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi! Hükümetin bahar müjdesi adı altında vatandaşlara sağladığı hizmetler ve yasa tasarısı içerisinde en merak edilen konulardan biri de kuşkusuz 300 bin öğrenciyi yakından ilgilendiren KYK borçları konusuydu. Öğrenim kredileri konusunda faiz sıkıntısı yaşayan öğrencilere son dakika müjdesi geldi! KYK borçları siliniyor...

Yazı Boyutu : A A A A

300 BİN ÖĞRENCİYE BÜYÜK MÜJDE!

"KYK borçları siliniyor mu?" vatandaşların en çok yanıt aradığı konular arasında yer alıyordu. Emeklilere, yaşlılara, yurtdışında mal varlığı olanlara, yeni evlenenlere yaptığı yardımlar ve kolaylıklarla yediden yetmişe herkesin yüzünü güldüren hükümet, şimdi de KYK borçlarıyla ilgili düzenleme yaparak 300 bin öğrencinin yüzünü güldürecek! İşte KYK borçları konusundaki ayrıntılar...

GECİKME FAİZİ ALINMAYACAK

Hükümet, yeniden yapılandırmayla birlikte öğrenim kredisi borcu olan 300 bin öğrencinin yüzünü güldürecek bir karar aldı. Karar kapsamında öğrencilerin 3.9 milyar liralık kredi borcu yeniden yapılandırılacak. Öğrencilerden eylül ayından itibaren öğrenim kredisine bağlı herhangi bir gecikme faizi alınmayacak.

EYLÜL AYINDAN İTİBAREN...

SABAH'a konuşan Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu, "Üniversite eğitimi süresince öğrenim kredisi almış ancak mezuniyetinden 2 yıl sonra ödemesini gerçekleştirmeyen öğrencilere gecikme zammı uygulanıyordu. Eylül ayından itibaren artık öğrencilerden gecikme zammı alınmayacak.

ANA BORÇ GİBİ İŞLEM GÖRECEK

Önümüzdeki dönemde Maliye Bakanlığı'na başvuru yapacak öğrenciler için yeni ödeme takvimi hazırlanacak" diye konuştu. Öğrenciyi mağdur etmemek için her şeyin yapıldığını söyleyen Sinan Aksu, "Son düzenlemeyle beraber öğrencinin ödeyemediği taksitlerden sonra oluşan faiz ortadan kaldırıldı. İlk ana borcu gibi işlem görecek" dedi.

BAŞVURU MALİYE'YE

Öğrenim kredisi borcunu gecikme faizi silinmiş olarak ödeyecek öğrencilerin yeni dönemde Maliye Bakanlığı'na başvuru yapmaları gerekiyor. Bakanlığa müracaatla birlikte öğrencilere yeni ödeme takvimleri faizler silinmiş halde sunulacak. Kredi borçlarının yapılandırmasından yaklaşık 1 milyon 37 bin öğrenci yararlanacak. Öğrencilerin 3.9 milyar liralık kredi borcunu yapılandırması sağlanacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.