Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Etkinlik
Print Al

Global Girişimcilik Kongresi - GEC18 16 – 19 Nisan İstanbul

16 Nisan 2018 Pazartesi::

Global Girişimcilik Kongresi 16 – 19 Nisan Tarihleri Arasında Kongrenin 10. Senesinde İstanbul’da Gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Global Girişimcilik Kongresi'nde konuştu.

Yazı Boyutu : A A A A

Tüm dünyada 170’i aşkın ülke ile aynı anda kutlanan Global Girişimcilik Haftası’nın (Global Entrepreneurship Week - GGH) küresel kongresi olarak kabul edilen Global Girişimcilik Kongresi (Global Entrepreneurship Congress - GEC), 16-19 Nisan tarihleri arasında, kongrenin 10. senesinde İstanbul’da Hilton Bomonti’de gerçekleşiyor.

İstanbul’un bölgesel bir girişimcilik merkezi olarak dünyadaki yerini güçlendirecek Global Girişimcilik Kongresi’nin (GEC18IST), İstanbul Organizasyon Komitesi; Ali Sabancı’nın başkanlığında Endeavor, Habitat, TİM ve TOBB'dan oluşuyor.

Tüm dünyadan girişimcilik ekosistemi liderlerini bir araya getiren GEC18IST, 170 ülkeden 3 binden fazla katılımcıyı İstanbul'da ağırlamaya hazırlanıyor. 40’tan fazla ana konuşmacı ve 250’ye yakın panel konuşmacısının olacağı uluslararası etkinlik, 4 gün boyunca ana kongre dışında (yıllık) GEN Çalıştayı ve Ödül Töreni, GBAN, GERN, GIST ve Startup Nations Ministerial buluşmaları, saha ziyaretleri ve ekosistem atölyelerine ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin girişimcilik gücünü dünya arenasına taşıyacak önemli bir zirve olacak GEC18IST, Türkiye girişimcilik ekosistemine önemli bir katkıda bulunacak.

Global Girişimcilik Kongresi, Kauffman Vakfı destekli Global Girişimcilik Network’ü (Global Entrepreneurship Network - GEN) tarafından başlatıldı ve dünya çapında girişimciliği ve girişimcilik ekosistemlerini geliştiren kurum ve kuruluşların buluşma noktası haline geldi. Kongre, dünya genelinde GGH ülke temsilcilerinin yanı sıra; fikir liderlerini, araştırmacıları, kamu görevlilerini, girişimcileri ve yatırımcıları konuk ediyor. GEC, geçtiğimiz yıllarda Kansas City, Dubai, Şanghay, Liverpool, Rio, Moskova, Milan, Medellin ve Johannesburg’da gerçekleşti.

İstanbul’da 10. yılını kutlayacak Kongre boyunca Muhtar Kent (Coca Cola), Guy Peri (P&G), Fadi Ghandour (Aramex | Abraaj |​ Wamda), Jeff Hoffman (Colorjar)ve Yossi Vardi (4 Years From Now) gibi uluslararası iş ve girişimcilik dünyası liderleri sahne alacak. GEC’te, ana seansların yanı sıra endüstri ve ekosistem trendlerinin tartışılacağı paralel seanslar, konu bazlı araştırmalar ve vaka çalışmalarının paylaşılacağı Learning Hub’lar, atölyelerin gerçekleşeceği Workshop Hub'lar ve networking fırsatı oluşturacak saha ziyaretleri gibi birçok farklı aktivite yer alıyor.

Kongrenin detaylı programı ve kayıt için gec.co, Türkçe bilgi ve web sitesi için gec18istanbul.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

Dünyanın en kapsamlı girişimcilik kongresine katılan ve konuşmalarıyla değer katacak ve katan herkese teşekkür ediyorum.

Türk milletinin dünyada girişimcilik ruhu en güçlü toplumlardan biri olduğuna inanıyorum.

"BEN BU KONGRENİN BİR MİLAT OLACAĞINA İNANIYORUM"
Biz aynı zamanda maalesef her işimizi el yordamı ile yapma, her şeyi sıfırdan inşa etme alışkanlığı olan da bir milletiz. Her konuda olduğu gibi girişimcilik hususunda da çok ciddi bir birikim var. Bu birikimi değerlendirmeyi öğrenmek mecburiyetindeyiz. Ben bu kongrenin bir milat olacağına inanıyorum.

Geçtiğimiz 15 yılda yaptığımız reformlar ile ülkemize sınıf atlattık. Sadece 2006 yılından 2017 yılına kadar 180 milyar dolarlık uluslararası yatırım çekmiş bir ülkedir.

2013 yılından bu yana kesintisiz bir şekilde maruz kaldığımız saldırılara rağmen elde edildiğinin unutulmaması alzım. Bu dönemi geçirebilmiş olsaydık, uluslararası yatırım rakamlarını ikiye ya da üçe katlayabilirdik.

"DÜNYADAKİ YATIRIMLAR İÇERİSİNDE İLK 10'A GİREN YATIRIMLAR VAR"
Bir başka önemli yanı da, yatırımlar dünyadaki tüm yatırımlar içerisinde örneklemede ilk 10'a giren yatırımlar var. İşte şu an bunlardan en önemlisi bu yıl sonuna doğru açılışını yapacağımız havalimanımız. İlk açılış itibarıyla yıllık yolcu potansiyeli 90 milyon olacak, 2023'te de ikincie tabı bitecek ve 150 milyon hatta 200 milyona kadar yıllık yolcu kapasitesine ulaşabilecek.

"BİZ DEVLET OLARAK TÜCCARLIK YAPMAYACAĞIZ"
Biz, ufuk açtık ama girişimcilik ruhunu verdiğimiz girişimcilerimizi teşvik ettiğimiz, onlara adımı attırdığımız 5 tane girişimcimizi bir araya getirmek suretiyle onlar yaptı. Biz devlet olarak tüccarlık yapmayacağız artık ticaretin içerisinde olmayacağız. Bu alanı tamamıyla girişimcilerimize bırakıp, onlar vasıtasıyla büyümeyi sürdüreceğiz.

"G20'DE BİRİNCİ SIRADAYIZ"
Yüzde 7.4'lük büyüme ile G20'de birinci sırada, OECD'de ikinci sırada yer aldık. Türkiye'nin büyüme başarısı daha da iyi anlaşılacaktır.

Kamu ve özel sektör yatırımalrının tutarı ilk defa 1 trilyon lirayı aşacak. Bu da 4 katlık bir artışa denk geliyor. Bu nereden nereye göstermesi bakımından çok önemli. Bugün Türkiye GSMH bakımından dünyanın 17. sırasında yer alan büyük bir ekonomi. Burada güven ve istikrar var.

"BU YIL TURİZMDE BEKLENTİMİZ ÇOK YÜKSEK"
Kendi girişimcimiz üçüncü dünya ülkelerinde kendilerine pazar bulma imkanı yakaladılar. Turist sayımız 13 milyondan 36 milyon gelirimiz ise 26.3 milyar seviyesine çıktı. Turizmde darbe girişimleri sebebiyle sıkıntılar yaşadık ama onları da aştık. Bu yıl turizmde beklentimiz çok yüksek turist sayısında 36 milyonu yakalayabiliriz. Şu an özellikle ciddi manada başka işaretler geliyor.

Döviz rezervlerimiz 17.5 milyar dolardan 130 milyar dolara kadar çıktı. Son dönemde bu rakam maalesef 110 milyar dolara indi. Kamu stokumuzun milli gelire oranını yüzde 8.5'e kadar indirdik. Ama bununla yetinemeyiz.

"GENÇ VE DİNAMİK BİR NÜFUSA İHTİYACIMIZ VAR"
Genç ve dinamik nüfusa ihtiyacımız var. Bu nüfusa sahip olmazsak yaşlanacağız. Yaşlı bir nüfusla da bir yere varmak mümkün değil. Her şeyin temelinde insan yatıyor. İnsan varsa emek, sermaye, yatırım var. Diğerleri insanın türevi. İnsanın türevi olduğuna göre yatırımı öncelikle insana yapmamız lazım. Genç nüfusa Türkiye'nin ihtiyacı var. İnsandan çekinmeyelim. Bu girişimciliğin ruhunda da insan var. Girişimci insanlara ihtiyacımız var. El ele verip yetiştirmek zorundayız.

"GİRİŞİMCİLERE VE YATIRIMCILARA ÖNEMLİ DESTEKLER SAĞLIYORUZ"
Türkiye sadece Asya ile Avrupa'nın geçiş noktası değildir. Çok geniş bir alanda milyarlarca nüfusa hitap eden bir coğrafyadır.

Daha çok yatırım yaparak, daha çok üreterek, daha çok istihdam oluşturarak yolumuza devam etme kararındayız. Girişimcilere ve yatırımcılara çok önemli destek ve teşvikler sağlıyoruz.

Önce yatırım ortamının iyileştirilmesi ile ilgili sonrasında da stratejik yatırımlar ile ilgili önemli adımlar attık. İlk etapta toplam yatırım tuttarı 135 milyar lirayı bulan 23 projeye teşvik belgelerini verdik. İhracata 6 milyar lira katkı sağlayacak. Aynı zamanda 34 bin doğrudan 134 bin de dolaylı bir istihdam çıkaracaktır. Bu teşviklerin iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum.

Bu düzenlemeler ile şirket kuruluşundani banka ipoteklerine kadar birçok kolaylıklar sağladık. Devamı var, tamamlandığında da hayata geçireceğiz.

"DÜNYANIN TEK BİR MERKEZDEN YÖNETİLEMEYECEĞİ ANLAŞILMAYA BAŞLANDI"
Dünyanın tek bir merkezden yönetilemeyeceği yavaş yavaş anlaşılmaya başlandı. Eski sistemin zaaflarından biri de ekonomi ve siyasetin çok fazla karıştırılmış olmasıydı. Türkiye olarak biz de bu sıkıntıyı yaşamış ülkeyiz.

2013, 23 milyar liralık borcumuzu ödedik bitirdik. 5 milyar euro bizden borç istediler. Sordular "verin" dedim. Bu borcu almaktan vazgeçtiler. Biz de "hayırlı olsun" dedik. Bizim şimdi bir kuruş borcumuz yok. Borcu ödedik, anlaşmayı sonlandırdık.

Girişimci ruhu olan devletler topluluğunun bu dünyada kendi kurduğu ortamı da çok iyi dizayn etmesi lazım.

Ben diyorum ki bu borçlanmalar dolarla değil de altınla olsun. Devletleri ve milletleri bizim bu kur baskısından kurtarmamız lazım. Altın hiçbir zamqan bir baskı unsuru olmamıştır. Altınla bu adım atılsın.

Ben girişimci ruhunu insanlık için kullanan siz değerli dostlara bunu da hatırlatmak istiyorum. Teknik anlamda elbette destek alınabilir ama sınırının çok iyi belirlenmesi gerekir.

www.ensonhaber.com/cumhurbaskani-global-girisimcilik-kongresinde.html

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.