Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Etkinlik
Print Al

Turkcell Teknoloji Zirvesi 2018’de neler yaşandı?

5 Nisan 2018 Perşembe::

Turkcell tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen ve ‘Türkiye.Bugün.Şimdi’ sloganıyla gerçekleştirilen Turkcell Teknoloji Zirvesi 2018‘de yapay zekalı robotlar ve insanların geleceği masaya yatırıldı.

Yazı Boyutu : A A A A

30’un üzerinde oturumda 100’e yakın fikir önderi ile 10 binden fazla davetliyi bir araya getiren Teknoloji Zirvesi 2018’de ‘Türkiye.Bugün.Şimdi’ sloganıyla açılan zirvede, ‘Türkiye Yapar’ ve ‘İnsan İçin Teknoloji’ konuları tartışıldı.

Teknoloji Zirvesi bugüne kadar 800 yerli ve yabancı fikir önderini ağırlarken toplam 35 bin ziyaretçi ile 500 bin takipçi tarafından dijital platformlardan takip edildi. Dijital şova ev sahipliği yapan zirvede konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, dijital servisleri sunmakla kalmıyor, dijital operatör altyapısında da bu hizmetleri güvenle verebilmek ve müşteriler bu hizmetlerle buluşturduklarını paylaştı.

Ham datayı işlemek ve güvenli tutmanın çok önemli olduğunu paylaşan Terzioğlu, arama motoru olan yaani’nin, Turkcell için çok önemli olduğunu belirtti. 2051 yılına kadar insanların yaptığı tüm görevlerin ve 2136 yılına kadar insanların yaptığı tüm mesleklerin yapay zekâ tarafından yapılabileceği öngörülmekte olduğunu paylaşan ve etkinliğin konuşmacıları arasında yer alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yakın gelecekte yapay zeka ile haberleşme şebekelerinin tamamen insan eli değmeden yönetilebileceğini, insanların zihninden geçirdiği abonelik işleminin şebeke tarafından algılanabileceğini ve anında yerine getirilebileceğini paylaştı.

Teknoloji Zirvesi 2018’in bir diğer konuşmacısı olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ihracatımızdaki yüksek teknolojili ürünlerin payını istikrarlı şekilde artıracaklarını iletti. Türkiye’nin otomobilde kendi markası ile büyük oyuncu olmak için yola çıkmasının bu inanç ve potansiyelle başarıldığını paylaşan Özlü, bundan sonra da yapay zekanın Einstein’larını el üstünde tutacaklarını sözlerine ekledi.

Büyük verinin yurt dışına çıkarılmamasını sağlamak ve ülkemizi veri merkezi haline getirmeye odaklandıklarını paylaşan Bilgi ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan, kullanıcıların kişisel verilerini kullanması konusunda kendilerini geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Kişisel veriler kullanılarak davranış mekanizmaları öğrenilirken bir yandan verimizin sömürülmekte olduğunu da paylaşan Bilgi ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan, vatandaşımızın haklarını dev firmalara karşı korumak için önemli bir rol üstlendiklerini de belirtti.

Teknoloji Zirvesinin önemli konuşmacıları arasında yer alan GSMA Genel Direktörü Mats Granryd, mobil geleceği şekillendiren gelişmeler, operatörler ve düzenli kuruluşların neler yapması gerektiğinden bahsetti. Mobil dünyanın birleştirdiği 5 milyar kişi olduğunu ekleyen Granryd, bu sayının hızla artığını da sözlerine ekledi.



Yapay zekanın daha iyi insanlar olmamızı sağlayacağını belirten Profesör Stuart J. Russell, 2010 yılında en iyi yapay zeka programlarının hata payının yüzde 30 seviyelerinde olduğunu fakat 2017 yılında bu oranın yüzde 2 seviyelerine kadar düştüğünü de sözlerine ekledi.

IBM Watson ve Bulut Platformu Portföyü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rob High ise Yapay zeka yerine ‘geliştirilmiş zeka’yı kullanmayı tercih ettiklerini belirtti. Ağlar karmaşıklaştıkça yapay zeka ihtiyacının artacağını paylaşan Huawei CTO‘su Paul Michael Scanlan, 5G’nin hayatımızı nasıl yenileyeceğine yönelik bilgiler paylaştı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.