Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Etkinlik
Print Al

Yapay Zeka Zirvesi İlk Kez İTÜ’de Yapıldı

19 Şubat 2018 Pazartesi::

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türkiye’de ilk kez düzenlenen Türkiye Yapay Zeka Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. “Yeni Aşkımız Yapay Zeka” mottosuyla gerçekleşen zirveye, farklı sektörlerin öncü kuruluşlarından çok sayıda temsilci katıldı.

Yazı Boyutu : A A A A

Yapay Zeka Zirvesi, Türkiye Yapay Zeka İnsiyatifi (TRAI) tarafından 14 Şubat’ta İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İTÜ ve İTÜ ARI Teknokent firmalarının ve aynı zamanda dünya devi şirketlerin temsilcilerinin de katılımcılar arasında yer aldığı etkinlikte, yapay zeka teknolojisinin günümüzde geldiği nokta ve gelecekte nereye doğru yol alacağı, teknoloji alanında yetkili isimleri, dergilerin teknoloji editörleri ve akademisyenler tarafından ele alındı.

Prof.Dr. Zehra Çataltepe ”Yapay Zeka’nın önemli işlerde kullanılabilmesi için iletişim ve yenilikçilik şart”

Üretim Dünyasında Yapay Zeka başlıklı panelde konuşmacı olan İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve tazi. ai (ARI Teknokent) kurucusu Prof. Dr. Zehra Çataltepe, İTÜ’de ve tazi.ai’da yapay zeka teknolojileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Zehra Çataltepe “Yeni yapay zeka teknolojileri, verinin çok miktarda olduğu ve bunun insana fayda sağlayabileceği sağlık, iletişim, finans gibi birçok kararların daha çabuk, optimal ve anlaşılabilir bir şekilde alınmasını sağlıyor.” Yapay zekanın çeşitli boyutlarda olması gerektiğini ve belirli yerlerde kullanılacağını ifade eden Çataltepe sözlerini şöyle sürdürdü: “Gün sevgi günü ben de insanların sevdikleri şeyleri yapmaları gerektiğini düşünüyorum. tazi.ai olarak ve yapay zeka kariyerim boyunca bilgisayar mühendisleri ile beraber farklı alanlarda problemler çözdük; ancak bu problemleri makine mühendisleri, bankacılık, finans ve iş dünyasındaki değerli uzmanlar ile birlikte çözdüm. Dolayısıyla iletişimin her zamankinden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Oluşturulan çözümlerin fark oluşturacak kadar iyi olması ve dünya değişirken de iyi olmaya devam etmesi için yapay zeka çözümlerinde iyi eğitim ve teknoloji altyapısı yanında, yenilikçi düşünme ve kendini ifade etmeyi de çok önemli buluyorum.

İTÜ ile Yapay Zeka Eğitimi

Etkinlik boyunca düzenlenen panel ve söyleşilerin yanısıra, sektörün öncü kuruluşlarından eğitimlerde verildi. “Yapay Zeka 101 Eğitimleri” kapsamında 5 farklı kuruluş tarafından eğitim verildi. İTÜ’de bu eğitimci kuruluşlar arasında yerini aldı. İTÜ-SiMiT araştırma laboratuvarının katkıları ile tensorflow temelli derin öğrenme eğitimi (hands-on) düzenlendi. İTÜ eğitimlerinde katılımcılar, yazılımların kurulumu (tensorflow, opencv vb.) hakkında genel bilgiler verilirken “Neural network ve CNN hakkında bilgi ve model oluşturma, hyperparameters ve optimizasyon, transfer öğrenmesi ve state-of-the-art CNN modelleri kullanımı (AlexNet, GoogLeNet) gibi uygulamaya yönelik eğitimler de verildi.


Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.