Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Çocuklar Yarıyıl Tatilini Nasıl Geçirmeli?

29 Ocak 2018 Pazartesi::

Karneler alındı, tüm çocuklar heyecanlı. İki hafta boyunca dinlenecekleri, eğlenecekleri, çok güzel bir tatil var önlerinde. Peki, ebeveynleri olarak çocuklarımızın plansız geçirecekleri, televizyon ya da bilgisayar başından kalkmayacakları bir tatile gönlümüz razı mı? Elbette hayır! Çocuklarımızın bu mini tatili dolu dolu geçirmesi için NUN Okullarının bazı tavsiyeleri var.

Yazı Boyutu : A A A A

Tatilde yeni yerler ve bilgiler keşfeden, sosyalleşmeye devam eden çocuklar, okula yeniden başladıkları zaman isteksizlik duymuyorlar. Zihnen hiç ayrılmadıkları için tekrar bir adaptasyon süreci geçirmiyor, yeni dönemde öğrenme hızlarını kolaylıkla artırıyorlar. Çünkü çocuklarımızın müthiş bir yeteneği var; öğrenmeye, gözlem yapmaya, gördüklerini taklit etmeye ara vermemeleri. Yarıyıl tatillerinde de, yaz tatillerinde de hayata doğal bir dikkatle bakmayı, onu anlamaya çalışmayı sürdürüyorlar. Onların bu kesintisiz dikkatine karşılık bize düşense; yemek ve uyku düzenlerine, teknoloji kullanımlarına dikkat ederek zamanlarını akademik, sosyal ve duygusal gelişimlerini olumlu etkileyecek şekilde geçirmelerini sağlamak. Bu konuda NUN Okullarının bazı tavsiyeleri var:

Yemek ve uyku düzeni, tatillerde ayrıca dikkat ister.

Çocuklarımızın fiziksel ve psikolojik sağlığını korumak için biyolojik ritminin bozulmamasına özellikle dikkat etmemiz gerekir. Bu sebeple tatillerde geç yatıp geç uyanmalarına engel olmalıyız.

Böylelikle vakitlice kalkmanın yalnızca okul zamanı gereken bir alışkanlık değil, kaliteli yaşam için ihtiyaç olduğunu öğrenirler.
Öğün atlamamak; gazlı, aşırı yağlı, gıda boyalı ve beyaz unlu lezzetlerin tüketimini en aza indirmek de çocuklarımızın fiziksel gelişimi için hayati önem taşır.
Teknoloji kullanımını ortak bir kararla sınırlandırın.

Çocukların teknoloji kullanımını tatil zamanlarında daha yakından takip etmek gerekir, ihmali tamiri mümkün olmayan zararlar doğurabilir.

Ekran başında çok uzun saatler geçirmek çocuklarda görme bozukluğu ve baş ağrısının yanı sıra dikkat kaybından internet bağımlılığına kadar pek çok sıkıntıya sebep olabilir.
Tatilin başında, tüm aile ortak bir "teknoloji kullanım sözleşmesi" hazırlayabilirsiniz. Bu sözleşme metninde "yemek yerken telefonlarla ilgilenmeyeceğiz", "akşamları yalnızca iki saat televizyon seyredeceğiz" gibi maddeler yer alabilir. Bu kurallara sadece çocuklar değil, tüm aile fertleri uyduğunda sözleşme amacına ulaşacaktır.
Birlikte keşif gezilerine çıkın, rehberiniz çocuğunuz olsun.

Yarıyıl tatili, yaşadığınız şehri çocuğunuzla birlikte keşfetmeniz için ideal zamanlardan biri. Rotayı birlikte belirleyeceğiniz bu kültürel gezilerde rehberlik görevini çocuğunuza bırakın:

Böylelikle gezi öncesinde araştırma yapması, mekânla ilgili bilgi toplaması gerekecek.
Hem sizinle vakit geçirdiği için hem de ona sorumluluk verip güvendiğiniz için kendisini değerli hissedecek.
Gittiğiniz yeri sizlere kendi sözcükleriyle anlatırken dile hâkimiyeti artacak, iletişim becerileri gelişmeye devam edecek.
Önceden araştırma yapıp notlar aldığı yeri gezip görmek bilgilerini çok daha kalıcı hâle getirecek.
Çocuklara bilim ve sanatı sevdirecek pek çok atölye alternatifi var.

Atölyeler, çocuklara çok kısa zamanda en çok faydayı sağlamak üzere kurgulandıkları için onların akademik ve sosyal gelişimlerine katkıları oldukça büyüktür. Büyükşehirlerde yaşayanlar için bilimden sanata pek çok atölye alternatifi mevcut. Titizlikle hazırlanan içeriği, birbirinden ilginç deney ve aktiviteleriyle NUN Çocuk Atölyelerimiz de bu alternatiflerden biri. Üstelik içerisinde hem bilim hem de sanat var.

30 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz ve Usturlab Atölye'nin katkılarıyla hazırladığımız "NUN Çocuk Atölyeleri" ile bilgiyi çocuklarımız için eğlenceli hâle getirdik:

Bilim çalışmalarında insan vücudunun anatomisini inceleyecek, atom ve elementlere yakından bakarak doğanın kimyasını anlamaya çalışacaklar.
Günümüze ışık tutan bilim insanlarını tanıyacak; besinleri vakumlamak ya da karlı yolları tuzlamak gibi günlük hayatta başvurulan pek çok çözümün bilime dayandığını fark edecekler. Bilimin yalnızca laboratuvarlarda değil hayatın içinde olduğunu, her zaman karşımıza çıkabileceğini keşfedecekler.
Sanat atölyelerinde, tarih öncesi medeniyetlerin sanata bakışını öğrenip Türk İslâm sanatındaki geometrik desenlerle tanışacak, minyatürle ilgilenecekler.
Modern resim sanatının öncülerinden Van Gogh ve Andy Warhol'dan ilhamla kendi eserlerini üretecekler.
Astronomi derslerinde ise okulumuzun rasathanesinde gözlem yapacak, güneş ve benzeri yıldızları karşılaştırma imkânı bulacaklar. Yıldız kümeleri ve takımyıldızlarını yakından tanıyarak el planetaryumu yapacak, gökatlası çıkaracak, birbirinden ilginç aktivitelerle kendilerini uzay çalışmalarının içinde bulacaklar.
Ekoloji çalışmaları çocuklarımıza, tüm canlılara ve geleceğe dair sorumluluklarını hatırlatacak. Çocuklar Beykoz kampüsümüzde keşfe çıkarak farklı ekosistemleri yakından görecek, topladıkları örnekleri mikroskoplarda inceleyerek doğayı tanıyacaklar.
5 ila 12 yaş arasındaki tüm çocukların katılabileceği NUN Çocuk Atölyeleri, NUN Okulları Beykoz kampüsünde gerçekleştirilecek. Her gün bilim dersleriyle başlayan, ardından sanat, astronomi ve ekolojiyle son bulan atölye çalışmalarının tamamına ya da yalnızca sizin için uygun bir güne katılmanı mümkün. Hangi gün hangi etkinliklerin yapılacağına dair detaylı içerik tablosuna ulaşmak, atölyelere başvurmak ve ayrıntılı bilgi için www.nunokullari.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.