Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Bitcoin Swift’in tahtına oturacak

5 Aralık 2017 Salı::

Bitcoin Foundation kurucularından Jon Matonis, küresel olarak bankalar arasında elektronik fon transferi sistemi olan SWIFT’in yerini bitcoin’in alacağını söyledi

Yazı Boyutu : A A A A

Beyaz mavi yaka demeden herkesin bir kenarından tuttuğu kripto para birimi bitcoin'i yaratan isimlerden Jon Matonis, gelecek öngörülerini SABAH'a anlattı. Kariyeri boyunca hem finans, hem de kriptografi alanında çalışmış olan ve bitcoin'in bugünlere gelmesini sağlayan Bitcoin Foundation'ın kurucu direktörü Matonis, "Bitcoin şu anda inanılmaz bir patlamanın tam ortasında. Özellikle Japonya ve Kore'den ilgi çok yüksek. Bitcoin hem bir yatırım aracı hem de para transferi sistemi. Uluslararası para transferinde SWIFT sisteminin yerini almak için ideal. Aynı zamanda değeri olan bir protokol. Dünyada ilk defa insanlar 'http' veya 'TCP' gibi bir protokole direkt olarak yatırım yapma şansına sahip oldu" şeklinde konuştu.

LİSANSSIZ KAPİTALİZM
İnternet için oluşturulan kullanıcılar arası elektronik nakit Bitcoin Cash'in 1 Ağustos 2017 tarihinde yaratıldığını ve o günden bu yana Asya'dan yoğun bir ilgi gördüğünü belirten Matonis, bitcoin'de olduğu gibi blokların sınırları olmadığı için bitcoin cash'in rağbet gördüğünü belirtti. Matonis'e göre bitcoin gibi ortaya çıkan yeni para birimleri de çok riskli değil. Fon toplayarak yeni paralar yaratan ICO'ların (Initial Coin Offerings) şirketler için finansmanda en kolay yol olduğunun altını çizen Matonis, "Gelişmekte olan ülkeler için çekici bir yöntem. Tamamen saf lisanssız bir kapitalizm" dedi.

MASTERCARD VE VISA DA KABUL EDECEK
Mastercard, Visa ve diğer ödeme sistemi şirketlerinin de eninde sonunda bitcoin'i yabancı bir para birimi olarak kabul etmeye başlayacağının altını çizen Matonis, "Mastercard, PayPal ve Visa gibi şirketler sonunda desteklemeye başlayacak" dedi. Bankaların da sistemi kullanma konusunda ayak dirediğini belirten Matonis, "Blockchain teknolojisi kullanma konusunda bebek adımları atılıyor. Ancak bence sistemi bankalar değil oyuna yeni giren oyuncular değiştirecek" dedi.

* Swift tüm dünyadaki bankalar arasında elektronik fon transferi standardı sağlayan sistem.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.