Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

Kudüs’e Türk akını

11 Ağustos 2017 Cuma::

Erdoğan’ın ‘Kudüs’ü ziyaret edin’ çağrısı ve ardından gelen THY’nin fiyat indirimi Kudüs’e Türk akını başlattı. Turizmciler geçen ay Erdoğan’ın çağrısı sonrası başlayan Türk ziyaretçi sayısındaki artışın yüzde 100’ü bulmasını bekliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı sonrası THY’nin Kudüs’e gidiş-dönüş uçak biletini 159 dolara indirmesi yurtdışına tur düzenleyen şirketleri sevindirdi. Tur operatörlerinin temsilcileri, geçen ay sonunda Erdoğan’ın, İsrail’in Mescid’i Aksa’ya karşı tutumu üzerine Müslümanlar’a yaptığı ‘Kudüs’ü ziyaret edin’ çağrısı sonrasında bölgeye ziyaretlerin arttığını belirterek “THY’nin indirimiyle bu ziyaretlerde yüzde 100’e varan artışlar olacak” dediler.

YÜZDE 100 ARTIŞ

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy “THY’nin indirim kararını çok olumlu ve yerinde bulduklarını belirterek “Sayın Cumhurbaşkanı’nın Kudüs konusunda çağrısı çok doğruydu.İsrail’in vizede ve güvenlikte aşırıya kaçmaması durumunda turist sayısının yüzde 100’den fazla artacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

CİDDİ ARTIŞ VAR

Hac ve umre organizasyonu yapan Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci ise “Mart ayında THY ile yaptığımız Kudüs konusundaki görüşmelerde fiyatın sene sonu gibi düşeceğini gözlemlemiştik. Bu fiyat düşüşüyle birlikte turlara talep daha da artacak. Zaten bu ay ve önümüzdeki aylara dönük Kudüs turlarına ciddi anlamda talep artışı gözlemliyoruz. Daha bugün (dün) yaklaşık 30 kişilik bir grubumuzu gönderdik” diye konuştu.
Jolly Tur Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Figen Erkan “Bu hem bizim için hem de sektördeki diğer tur operatörleri için avantaj teşkil edecek ve talebin artmasını sağlayacak”dedi.

ETS Tur’dan yapılan açıklamada ise “Kudüs turlarımızın sayısını artıracağız” denildi.

Turizmde 1 milyon Çinli hedefi

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Turistik Otelciler Derneği Başkanı (DENTUROD) Murat Şen, Türkiye’ye gelen Çinli turistlerin yaklaşık yüzde 95’inin Pamukkale’yi ziyaret ettiğini, yapılacak bazı çalışmalarla bu ülkeden 1 milyonun üzerinde turistin ülkeye çekilebileceğini belirtti. Türkiye’ye gelen Çinli turist sayısının geçen yıl yaşanan bazı olumsuzluklardan dolayı düşüş olduğunu, bu yıl ise Çin’den gelenlerin sayısında yükseliş yaşandığını kaydeden Şen “Mayıs ayı sonuna kadar 81 bin Çinli gelmiş. Bu yıl Çin’den gelecek misafirlerde yaklaşık olarak 2015 yılında yakaladığımız 300 binli rakamları hedefliyoruz ama bunlar bizim için yeterli değil” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.