Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Etkinlik
Print Al

World Cities Expo İstanbul 15-18 Mayıs 2017 Haliç Kongre Merkezi

10 Mayıs 2017 Çarşamba::

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen World Cities Expo İstanbul 15-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor. World Cities Expo İstanbul’da şehirler “Akıllı Şehirlere” dönüşüyor.

Yazı Boyutu : A A A A

GELECEĞİN AKILLI ŞEHİRLERİ WORLD CITIES EXPO İSTANBUL'DA

Uluslararası etkinlik, bu dönüşüme yön veren fikirleri ve uzmanları dünya kenti İstanbul’da bir araya getiriyor. Organizasyonun uluslararası basın lansmanı 1 Mart 2017’de Dünya Mobil Kongresi kapsamında Barselona’da yapıldı.

Hayatı değiştiren ve dönüştüren teknolojiler, günlük yaşamın bir parçası olarak şehirleri de “Akıllı Şehirler” olma yönünde değiştiriyor. Hızlı, kullanıcı dostu, ulaşılabilir ve sürdürülebilir çözümler, insanı olduğu kadar şehirleri de “akıllı” hale getiriyor. Teknolojilerin büyük metropollerin sorunlarını çözme potansiyeline sahip olması, teknolojinin kullanım hızını da giderek artırıyor. Bu süreçte kentsel alanlar giderek “Akıllı Şehirler” dönüşüyor.

Geleceğin akıllı şehirleri

Akıllı şehirler konusunda dünya genelinde öncü kurum, kuruluş ve ülkelerin katılımıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan World Cities Expo İstanbul’da, yakın geleceğin kent modeline yön verecek “Akıllı Şehirler” tüm boyutlarıyla gözler önüne serilecek.

World Cities Expo İstanbul’girişimcilik ve ekonomik gelişim, yenilikçilik ve teknoloji, büyük veri ve kent yönetimi, enerji, ulaşım ve akıllı toplum konuları akıllı kentler çerçevesinde mercek altına alınacak. Uluslararası organizasyonda deneyim alanı oluşturulacak, akıllı dönüşüme paydaş firmaları bir araya getiren fuar alanı kurulacak, fikir liderlerini buluşturacak vizyon konferansları düzenlenecek ve sinerji temelli, etkin iş ve network toplantıları gerçekleştirilecek.

World Cities Expo İstanbul uluslararası basın lansmanı Barselona’da yapıldı

World Cities Expo İstanbul’un uluslararası basın lansmanı 1 Mart 2017 tarihinde Barselona’da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sayın DR.HAYRİ BARAÇLI’nın da katılımı ve konuşmasıyla gerçekleşti.

Barselona’da gerçekleşen basın lansmanında T.C. Barselona Başkonsolosu GÜÇLÜ KALAFAT, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. CAGATAY KALKANCI da yer aldılar.

Baraçlı, tanıtımın Barselona’da yapılması hakkında şunları söyledi: “Organizasyonumuzun tanıtım toplantısını, kültürü, mimarisi ve çağdaş kent çözümleriyle bir dünya kenti olan Barselona’da yapmamızın iki nedeni bulunuyor. İlki Barselona’nın İstanbul’un kardeş şehri olmasıdır. İkincisi ise iki dünya kenti arasındaki bu bağ üzerinden geleceğin ‘akıllı şehirleri’ne vurgu yaparak tüm dünya kentlerine önemli bir çağrıda bulunmak içindir.”

World Cities Expo İstanbul’un önemi hakkında ise Baraçlı şunları kaydetti: “Teknolojilerin büyük metropollerin sorunlarını çözme potansiyeline sahip olması, teknolojinin kullanım hızını da giderek artırıyor. Bu süreçte kentsel alanlar giderek “akıllı şehirler”e dönüşüyor. Bugün dünya şehirlerinin, akıllı şehirler olma yolunda 2021 yılına kadar 1.5 trilyon dolar kaynak ayırması bekleniyor.

Akıllı şehirlerde akıllı toplu taşıma sistemleri, enerji tasarrufu sağlayan binalar gibi büyük hamlelerle 2050 yılına kadar 22 trilyon dolar düzeyinde tasarruf sağlanması da bekleniyor. Bu uygulamaların tarafları olarak hepimize çok önemli görevler düşüyor. Bu görevlerin başında ülkeler ve şehirler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek World Cities Expo’yu, bu yaklaşımdan yola çıkarak hayata geçiriyoruz.”

Uluslararası dev katılım

Organizasyonda 100’ü aşkın global ve yerel firma yer alacak, 10’a yakın pavilion kurulacak. 3.000’i aşkın iş adamı ve 300’den fazla global ve yerel basın mensubunun yer alacağı World Cities Expo İstanbul’un 10.000’i aşkın profesyonel tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.

World Cities Expo İstanbul’un katılımcı profilini uluslararası ve yerel kamu kurum ve kuruluşları, lider kent teknolojileri firmaları, milli pavilyonlar, sektörel sivil toplum kuruluşları, akıllı ev platform sağlayıcıları, eğitim kuruluşları, sağlık hizmetleri sağlayıcıları, sigorta şirketleri, sektörel yayınlar ve medya kuruluşları, belediyeler, belediye başkanları ve yöneticiler teknoparklar, kent yöneticileri, Telekom operatörleri, şehir teknolojileri bakanları, Şehircilik Bakanlığı ve teknoloji sağlayıcıları oluşturuyor.

KONFERANS PROGRAMI

Programı indirmek için tıklayınız.
09:30- 17:00
KAYIT & FUAR ZİYARET SAATLERİ
09:30- 11:30
AÇILIŞ TÖRENİ
12:30 - 13:30
ARA
13:30- 14:00
KEYNOTE I - HALİÇ ODİTORYUM
Pablos Holman, Intellectual Ventures Fütürist & Mucit
14:30-15:30
OTURUM 1 - TEKNOLOJİ VE İNOVASYON - SADABAD SALONU
Hubert Yoshida, HITACHI DATA SYSTEMS Başkan Yardımcısı ve Global CTO
Scott Turnbull, US Ignite Ulusal Teknoloji Başkanı
Cenk Kıvılcım, CISCO Türkiye Genel Müdürü
İbrahim Özkol, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı
Moderatör – C. Müjdat Altay, NETAŞ Ceo’su
15:30 - 16:00
ARA
16:00-17:00
PANEL 1 - DİJİTAL GİRİŞİMCİLİK - EYÜP SALONU
Barbaros Özbugutu, İyzico Kurucusu
Nazim Salur, Getir Kurucusu
Mudassir Sheikha, CAREEM Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü
Fatih Kaçır – Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yön.Kurulu Başkanı
Moderatör - Bilal Macit, Teknopark İstanbul Genel Müdürü
16:00-17:00
PANEL 2 - EĞİTİM VE KÜLTÜREL YAŞAM - FENER SALONU
Jenn Tipton Beard, Mozilla Learning Gigabit Fonu Direktörü
Robert Neuwirth Author, Gazeteci - Yazar
Carlos Moreno, Paris Belediye Başkanı Akıllı Şehirler Özel Elçisi
Jason Potts, RMIT Üniversitesi, Profesör

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.