Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

G20 Çin’in ev sahipliğinde Hangzhou kentinde yapıldı

4 Eylül 2016 Pazar::

G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi açılış oturumuyla başladı. Liderler toplantı öncesi aile fotoğrafı çektirdi

Yazı Boyutu : A A A A

dunya.com / AA

Dünyanın en büyük 20 ekonomisi Çin’in ev sahipliğinde Hangzhou kentinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı, açılış oturumu yapıldı

Yıllık olağan toplantıların 11’incisinde güçlü, sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı büyüme hedefine yönelik yürütülen çalışmalar gözden geçirilecek, ticaretin güçlendirilmesi, küresel barış, istikrar ve ekonomik büyümeyi etkileyen terörizm ve sığınmacı krizi gibi konular ele alınacak.

Toplantı öncesi aile fotoğrafı

Toplantı öncesi çekilen aile fotoğrafında Erdoğan, sol tarafında yer alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ayak üstü sohbet etti.

Kongre Merkezi ana toplantı salonunda liderlerin de katılımıyla ev sahibi Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in açılış konuşması ve ardından "Politika Eşgüdümünün Güçlendirilmesi ve Büyüme İçin Yeni Bir Yol" konulu çalışma oturumu yapıldı.

Theresa May ilk kez katılıyor

Brexit sonrası ilk kez G-20 zirvesine katılan İngiltere Başbakanı Theresa May’in, ticaret anlaşmaları konusunda liderler tarafından baskı altında tutulması da bekleniyor. Erdoğan, Obama ve Merkel'le görüştü

Zirve küresel ekonomideki sorunlara çare arayacak

Uzmanlar, küresel ekonomideki tablo karşısında zirvede inovatif, canlı, bağlantılı ve kapsayıcı kavramlarının öne çıkacağına dikkat çekiyor. Küresel finans krizinin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen, dünya ekonomisi hala kendini toparlayamadı. ABD’de büyüme yeterince canlı değil. AB ülkelerinde talep zayıf, işsizlik ve borçluluk yüksek. Japonya’da Abenomics etkisini kaybediyor. Genişlemeci para ve maliye politikalarına rağmen, Japon ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde yalnızca yüzde 0,1 büyüyebildi. Kriz sonrasında küresel ekonomiye umut olan yükselen piyasalarda da durum iyi görünmüyor. Emtia fiyatlarında son yıllarda görülen sert düşüşler Rusya, Brezilya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin ekonomilerini zora soktu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.