Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Ramazan'ın vazgeçilmezi hurma tezgâhlarda

29 Mayıs 2016 Pazar::

Fiyatları 10 lira ile 120 lira arasında değişen hurmanın onlarca çeşidi var. Hem iftar hem sahurda tercih edilen hurmanın, şeker hastalarına özel çeşidi bile bulunuyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, tezgâhlardaki yerini aldı. Fiyatları 10 lira ile 120 lira arasında değişen hurmanın onlarca çeşidi bulunuyor.

Hurma ithalatçısı bir firmanın sahibi Ahmet Özkan, ramazan için aylar öncesinden ithal edilen hurmaların iftar sofralarında yerini alacağını söyledi. Raflarında 12 çeşit hurma bulunduğunu, fiyatların ise 10 liradan başlayıp 120 liraya kadar çıktığını anlatan Özkan, "Hurma çeşitlerinden Mebrum 25-50 lira, Hulva 15-18 lira, Hudri ve Safavi 35 lira, Sugi 50 liradan satışa sunulacak" dedi.

Özkan, hurma fiyatlarının bu yıl geçen yıla göre yüzde 3-4 yüksek olacağını ifade ederek; riyalin Türk lirası karşısında değer kazanması, taşıma masraflarının artması ve stoklardaki azalmanın bu duruma sebep olduğunu vurguladı. Hurmanın iftarın yanı sıra sahurda da tüketildiğine işaret eden Özkan, "Sahurda hurma yenmesi durumunda yorgunluk hissi ortadan kalkıyor ve daha rahat oruç tutulabiliyor.

İftarda herhangi bir hurmayla oruç açılabilir ancak sahurda lif oranı yüksek Mejdul, Mebrum ve Hudri gibi hurmaların yenmesini öneriyoruz. Şeker hastaları da yoğunluğu en az olan Sugi ve Safavi hurmalarını tüketebilirler" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.