Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Dolar kritik seviyenin altına

29 Nisan 2016 Cuma::

Dış piyasalara paralel seyrini sürdüren Dolar/TL haftanın son işlem gününde 2.80 seviyelerine indi.Ve dolar kritik seviyenin altına indi2,7930'a kadar indi Altı ayın en düşük düzeyinde.

Yazı Boyutu : A A A A

Dolar/TL, yaklaşık 6 ayın en düşük seviyesi olan 2,8005 seviyesini gördü.

ABD'de büyüme verisinin dün beklentilerin altında kalmasının ardından 2,8055 seviyesine kadar gerileyen dolar/TL, günü 2,8135 seviyesinden tamamlamıştı.

Bugün Asya piyasalarında güne yatay başlayan dolar/TL, analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 2,8070 seviyesinin kırılmasının ardından ivme kazanan düşüşüyle 2 Kasım 2015 tarihinden bu yana gördüğü en düşük seviye olan 2,8005 seviyesine kadar geriledi.

Dolar endeksi, bugün 8 ayın en düşük seviyesine gerilerken, buna bağlı olarak diğer para birimleri ve emtialar da yükseliş eğilimini sürdürüyor.

Analistler, dün ABD'de beklentilerin altında gerçekleşen büyüme verileri ve Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) para politikası duruşunu değiştirmemesinin ardından küresel piyasalarda doların değer kaybetmeye devam ettiğini belirtiyor.

Dolar/TL'nin 2,80'in altına gerilemesi durumunda 2,77 seviyesinin gündeme gelebileceğini aktaran analistler, olası yükselişlerde ise 2,82 seviyesinin direnç konumuna gelebileceğini dile getiriyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.