Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Yabancı fon girişi sürüyor

29 Nisan 2016 Cuma::

Yabancı fon girişi momentum kaybetse de hem hissede hem de tahvil tarafında devam ediyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Merkez Bankası tarafından yayınlanan verilere göre 15-22 Nisan haftasında yabancılar, fiyat ve kur etkisinden arındırılmış olarak hisse senedinde 84 milyon dolar, DİBS’te (tahvil) ise repo dahil 176 milyon dolar net alış yaptı. Bu haftaki girişle birlikte yabancılar 2016 yılında hisse senedinde toplam 1.672 milyon dolar net alış yapmış oldu.

Hisse senedi stoku 50 milyar doları aştı

Yurt dışında yerleşik kişilerin bir önceki hafta 49 milyar 426,1 milyon dolar olan hisse senedi stoku, geçen hafta yaptıkları 84,4 milyon dolarlık net alış ve hisse senedi değerlerindeki artışın etkisiyle 17 Temmuz 2015 tarihinden bu yana ilk kez 50 milyar doları aştı ve 50 milyar 352,3 milyon dolara yükseldi.

BIST’te yükseliş trendi orta vadede devam edebilir

Şeker Yatırım'ın yaptığı değerlendirmeye göre; kısa vadede endekste kar satışları yaşansa da son iki aydaki güçlü yabancı girişi BIST’te yükseliş trendinin orta vadede devam edeceğine işaret ediyor. Aynı şekilde geçen sene tahvilde ciddi satış yapan yabancılar Türkiye’ye geri dönüyor. DIBS’te 2016 yılında yabancı girişi 2.383 milyon dolara yükseldi. 2016 yılında hisse ve DIBS toplam giriş rakamı 4.055 milyon dolar oldu. 2015 yılında hisse v DİBS’ten 9.102 milyon dolar toplam çıkış yaşanmıştı.

BIST’te ortalama 80-100 milyon dolarlık yabancı giriş-çıkışı endekste yaklaşık yüzde 1’lik değişime neden oluyor. Endeksin yılbaşından beri yabancı alımlarına paralel performans gösterdiği görülüyor. Bu görünüm BIST’teki yükseliş trendinin yabancı girişiyle sağlıklı bir şekilde ilerlediğine işaret ediyor. Kısa vadede kar satışları yaşansa da oluşan bu güçlü yabancı girişi hem BIST’te hem de tahvil tarafında pozitif fiyatlamanın orta vadede devam edeceğini gösteriyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.