Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

'Sözleşmelerde Bosch’un altına düşmeyeceğiz'

20 Mart 2016 Pazar::

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak, Bursa'daki işçi eylemlerini anımsatarak, "Bosch sözleşmesi bir milattır. Bundan sonra imzalanacak sözleşmeler, ister MESS’le olsun ister münferit, Bosch sözleşmesinin altına düşmedi, düşmeyecek" dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Bursa Genişletilmiş Temsilciler Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, son dönemlerde meydana gelen işçi eylemlerine atıfta bulunarak, “MESS’le çok iyi bir sözleşme imzaladık. Birkaç ay sonra Bosch’ta daha da iyi bir sözleşme imzaladık. Sonrasında olaylar patlak verdi. Kötü bir şey yaptıktan sonra değil, çok iyi şeyler yaptıktan sonra bunları yaşadık. İyi bir iş yapmanın, doğru ve haklı olmanın verdiği rahatlıkla, rehavete kapıldık. Üyemize bilgi aktarmayınca aramıza mesafe girdi ve o boşluğu başkaları doldurdu. Biz dersimizi aldık. Bakın Bosch’tan sonra Rexorth’ta, Cevher Döküm’de, Sanko’da, Best’te ve daha birçok yerde en az Bosch düzeyinde sözleşmeler imzaladık. Bu kez olay çıktı mı? Çıkmadı, çıkmaz. Çünkü bu kez aynı hataya düşmedik. Üyemize anlattık. Sonuç ortada. Bosch sözleşmesi bir milattır. Bundan sonra imzalanacak sözleşmeler, ister MESS’le olsun ister münferit, Bosch sözleşmesinin altına düşmedi, düşmeyecek” dedi.

Renault ve Tofaş’ta şube açıyor

Kavlak, Renault’da yüzlerce kişinin tazminatsız işten atıldığını ileri sürerek, bunun sorumlusu olarak başka bir sendikayı işaret etti. Kavlak, “Bunun sorumlusu kim? Şimdi kim kapının önüne konanların hesabını soracak? Bunlar aynı tuzağı Bosch işçisine de kurdu. Ne oldu? Bosch’a, işverinin desteğinde, Alman sendikaların yedeğinde, illegal örgütlerin güdümünde girdiler. Ne oldu? 8 gün bile elinde tutamadı Bosch’u. Yenilgiyi kabul etmediler. Bosch işçisinden intikam alır gibi mahkemeye gittiler. 8 gün yanlarında tutamadıkları Bosch işçisini 38 ay süründürdüler. Renault’da üye sayımız 700’e düştüğünde dedim ki, yetki tarihi geldiğinde eğer sayım yetmiyorsa, mahkemeye gitmeyeceğime söz verdim. Bunlardan da söz istedim. Tık çıkmadı. Ses yok. Hala yok. Çünkü bunların kendilerine güveni yok. Her yerde hüsrana uğradılar. Renault’da da öyle oluyor. Bunlar orada da erime sürecine girdi. Buradan Renalut yönetimine sesleniyorum. Tüm Renault işçisini aynı kefeye koymayın. Suçluyla suçsuzu ayırın... Daha iyi hizmet için Renault’da bir şube açıyoruz. Yarıyı bir fazla geçtiğimiz gün seçim takvimini kendim açıklayacağım. Tofaş’taki şubemiz daha da erken açılacak” şeklinde konuştu.

‘2017 sözleşmesine iyi koşullarda gireceğiz’

Kavlak, 2017 sözleşmesine, iyi koşullarda gireceklerini, en önemli güvencelerinin MESS ile imzaladıkları Bosch sözleşmesi olduğunu vurguladı. “Bu sözleşme bizim için emsal sözleşmedir. Bunun altına düşmeyeceğiz” diyen Kavlak, şunları kaydetti:

“2017 sözleşmesinde hepiniz göreceksiniz. Asgari ücrete gelen zammın etkisini, kıdem zammı ile göreceksiniz. Rexorth’ta, Cevher Döküm’de, Best’te, Sanko’da sözleşme yaptık. Hiçbirinde Bosch’un altına düşmedik. Aldık. Daha da alacağız. O masalardan hakkımızı almadan kalkmayacağız… Sözleşme süreçlerinde hep arkamızda kalıp, sırtımızdan hançerliyorlardı. Şimdi yeni sözleşme dönemi geldi. Yıl sonunda yeniden masaya oturacaklar. Şimdi onları göreceğiz. Onlara sesleniyorum. Neye imza atarsanız atın, kaç lira alırsanız alın, yaptığınız sözleşmeyi deleceğim.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.