Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

KOBİ’ler Excel’e sıkıştı IFS imdada yetişti

24 Şubat 2016 Çarşamba::

Ortalama ömrü 10 yıl olan aile şirketleri ile kurumsal anlamda profesyonel çalışmayan KOBİ’lere iş çözümü sunan IFS, şirketlerin verimlilik ve rekabet gücünü artırıyor

Yazı Boyutu : A A A A

Önder ÇELİK İSTANBUL
İsveç’te 5 üniversite öğrencisi tarafından 1983 yılında çadırda kurulan ve 2004'ten beri Türkiye’de faaliyet gösteren global kurumsal iş uygulamaları firması IFS, Anadolu Kaplanları, KOBİ’ler ve aile şirketlerini global rekabete hazırlıyor. Dünya genelinde 60 ülkede 80 ofiste faaliyet gösteren firmanın Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergin Öztürk, Türkiye’de aile şirketleri ile KOBİ niteliğindeki firmaların en büyük sorununun organizasyonel süreçler olduğunu belirterek, “Kurumsal yazılımlar yerine Excel kullanıldığı için şirket büyüdüğünde Excel’e sıkışıp kalıyorlar” dedi. Pek çok aile şirketinin IFS ile işlerini büyüttüğüne dikkat çeken Öztürk, “Türkiye’de ekonominin gücünü oluşturan şirketlerin yüzde 90’ını aile şirketleri oluşturuyor. Bunlar bazen 2. nesil, bazen de 3. nesil tarafından yönetiliyor. Bu noktada IFS olarak 2T formülünü aile şirketlerine sunuyoruz. Şirketi büyütürken babanın kozu ‘(T)ecrübe’ iken oğulun kozu ‘(T)eknoloji’ oluyor. Bu bağlamda aile şirketleri ile çalışırken babanın (T)ecrübesini oğulun (T)eknolojiye yatkınlığı ile birleştiriyor ve bu 2T ile dünya ile rekabet edebilir Türk şirketleri oluşturuyoruz” dedi. IFS’in yeni versiyonu olan IFS Applications 9’un da Türkiye pazarına sunulduğunu kaydeden Ergin Öztürk, “IFS Applications 9 ile işletmeler tam kontrol, anlık veriler ve izlenebilir süreçler ile karar alırken yararlanacakları etkin bir araç ile dijital dönüşüme uygun tam entegre süreçlere sahip oluyorlar” diye konuştu.

20 BİN KULLANICIYA ULAŞTI
IFS Applications’un bağımsız araştırma şirketi Gartner’ın dünyadaki ERP yazılımları araştırmasında Liderler kategorisinde yer alan iki ERP yazılımından biri olduğunu vurgulayan Öztürk, dünya genelinde; Emirates, General Dynamics, NEC, Amerikan Hava Kuvvetleri, Jotun gibi 3 binden fazla müşteri ile 1 milyondan fazla kullanıcıya hizmet verdiklerini anlattı. Öztürk, Türkiye’de ulaştıkları durumu ise şöyle ifade etti:
“IFS Applications, Türkiye’de de Türk sanayisinin önde gelen firmaları tarafından tercih ediliyor. 2015 yılında da geçtiğimiz 10 yılda olduğu gibi kendi alanının en saygın işletmeleri ERP olarak IFS’i tercih etti. Durmazlar Makine, KVK Teknoloji, Petlas, Hakan Plastik, Makel Elektrik, FNSS Savunma, Sinpaş, Samet Kalıp, Makyol Müzekart, Dearsan Tersanesi gibi Türkiye’nin ileri gelen 200 den fazla şirketine hizmet veriyoruz. 500’den fazla kurulum ile Türkiye’deki toplam kullanıcı sayımız 20 bine ulaştı. Bugün Türkiye de kurulum adedi olarak global ERP yazılımları arasında 2. sırada yer alıyoruz.”

MALİYETLERİ YÜZDE 5 DÜŞÜRDÜ

Ciroları 20 milyon dolar ile 500 milyon dolar arasında değişen Anadolu Kaplanları’nın kendi yazılımlarını kullandığını belirten Ergin Öztürk, teknoloji kullanarak işletmelerin verimliliğini artırdıklarını söyledi. Öztürk, Sinpaş, Ofton ve İnanlar gibi inşaat firmalarının da kendi çözümlerini kullandığını ifade ederek, “Proje maliyetini yüzde 5 düşürüyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.