Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Vakıf Katılım 26 Şubat’ta faaliyete başlıyor

17 Şubat 2016 Çarşamba::

Türkiye’nin altıncı katılım bankası olacak Vakıf Katılım, 26 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle açılacak.

Yazı Boyutu : A A A A

Julide Yiğittürk Gürdamar
Türk finans piyasası bu ay yeni bir kamu katılım bankası ile tanışacak. Vakıf Katılım Bankası 26 Şubat’ta kapılarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı bir törenle açacak.

29 Mayıs’ta açılan Ziraat Katılım’ın ardından, Türkiye’nin altıncı katılım bankası olacak Vakıf Katılım’ın sermayesi 805 milyon TL, genel müdürlük binası ise Mecidiyeköy’de olacak. Gerek kamu gerek özel sektörden katılacak davetli listesinin çok uzun olması nedeniyle açılış töreninin Haliç Kongre Merkezi’nde yapılması bekleniyor.

İlk yıl şube hedefi 30

Vakıf Katılım’ın ilk yıl şube hedefi 30 olarak belirlendi. Bankanın ilk etapta yoğun olarak İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerde, daha sonra ise ticaret hacminin yüksek olduğu merkezlerde şube açması planlanıyor.
Vakıf Katılım Bankası’nın yönetim kadrosu katılım bankacılığında deneyimli isimlerden oluşurken Genel Müdürlüğü görevine; Türkiye Finans’ta genel müdür yardımcılığı yapan İkram Göktaş transfer edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı ise Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Oran oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü öncülüğünde kurulan banka için Suudi Arabistan’da yürütülen çalışmalarda kredi süreci bir süre önce tamamlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, İslam Kalkınma Bankası’ndan katılım bankası kurulması için 300 milyon euroluk finansman sağladı. Bu tutar bankanın 805 milyon TL başlangıç sermayesini oluşturacak. Kamunun katılım bankacılığını girmesi ile birlikte Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden önemli miktarda fon akışının Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

2025’te yüzde 15 hedefi

Son 10 yıl içerisinde yaşanan küresel krizler, faizsiz bankacılık modelini parlatırken bu alana Vakıf’ın da katılmasıyla artık gözler özel sektöre ve yabancı sermayeli yeni girişlere dönecek. Türkiye’de de 30 yıldır faaliyet gösteren katılım bankacılığı, 2008 yılında yaşanan küresel krizde dayanıklı olduğunun test edilmesiyle hızla büyüdü. 2009 yılında toplam bankacılıktaki payı yüzde 4’ten 2014 sonunda yüzde 5.2’ye çıkarken, bu rakamın 2025 yılına kadar yüzde 15’lere çıkması hedefleniyor. Ziraat Katılım’ın ardından Vakıf Katılım’ın faaliyete başlaması ve artarak devam edecek yeni girişlerle katılım bankacılığının finans sektörü içindeki payının artması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.