Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

İş Hayatında Zor İnsanlarla Nasıl Başa Çıkabiliriz?

10 Şubat 2016 Çarşamba::

Sosyal hayatta karşılaştığımız gibi iş hayatında da zor insanlarla karşılaşabiliyoruz. Üstelik iş hayatında karşılaştığımız zor insanlarla, sosyal hayatta karşılaştığımız zor insanlarda olduğu gibi kolayca bağlarımızı koparamıyoruz.

Yazı Boyutu : A A A A

Zor insanlar; müşterilerimiz ve yöneticilerimiz olabileceği gibi çalışma arkadaşlarımızda olabilmektedir. Çalışma arkadaşlarımla da iyi iletişim kurmak zorunda değilim diyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü özellikle şirketler için takım performansınızın, bireysel performansınızdan daha önemli olduğu bu dönemde iş arkadaşlarınızla iyi geçinmek zorundasınız

İş hayatında zor insanlar hangi özelliklere sahiptir? Onlarla nasıl başa çıkabiliriz?

İş hayatında zor insanlar her şeyi bilirler.

Her şeyin en iyisini, en doğrusunu onlar bilirler. Takdir etme özellikleri yoktur. Karşılarındaki kişinin performansını düşürmeye, şevkini kırmaya çalışırlar. Hatalarını asla kabul etmezler. Her şeyin en doğrusunu bildiklerinden karşısındaki kişinin ne söylediğini önemsemezler. Aranızda konum farkı varsa da yoksa da, konum farkı varmış gibi davranıp, her şeyin en doğrusunu kendilerinin bildiğini hissettirerek sizi ezerler.

Başa çıkma yöntemi: Yanlış biliyorsun şeklinde meydan okumayın, aksine yeteneklerinden bahsedin ama gerektiğinde hatalarını ortaya çıkaracak sorular sormaktan çekinmeyin.

İş hayatında zor insanlar şikâyetçidirler.

Karşılarındaki hiç kimseye güvenmezler ve kendine güven düzeyi çok yüksektir. Eksik olan özgüvenlerini saklamak için memnuniyetsiz bir yaşamı vardır. Her şeyden şikâyet eden bir tavır sergilerler. Hiçbir şeyden memnun olmazlar.

Başa çıkma yöntemi: Onları dinleyin, asla onlarla tartışmaya girmeyin. Onlara karşı savunmacı davranmayın.

İş hayatında zor insanlar mağdurlardır.

Kendilerinin çok çalıştığını, bütün iş yükünün kendi üzerinde olduğunu ve bu işleri kendilerinden başka hiç kimsenin yapamayacağını ifade ederler. Çok çalışıp çok yorulduklarını ifade ederler. Bu kadar çok çalışmasına rağmen, değerinin bilinmediğinden mağdur olduklarını düşünürler.

Başa çıkma yöntemi: Onu iyi dinleyin, onu anladığınızı gösterin. Soruna odaklanarak onu değişim için motive edin.

İş hayatında zor insanlar gizlice saldırırlar.

Başarısız olduğunuzu üstü kapalı cümlelerle ifade ederler. Sadece üstü kapalı cümlelerle de değil, beden dili, yüz mimikleriyle de ifade ederler. Üzerinizde kontrol oluşturmaya çalışırlar. Sizin söylediklerinizi önemsemeyerek, size kendinizi önemsiz hissettirirler.

Başa çıkma yöntemi: Bu tavırlarından dolayı kesinlikle geri çekilmeyin. Geri çekilirseniz daha fazla üstüne üstünüze gelirler. Şakalaşarak, cevap verin.

İş hayatında zor insanlar agresiflerdir.

Saldırgan tavırlar sergilerler. Bir konu hakkında bilgi almak istediğinizde, agresif cevaplar verebilirler. Bilgiyi paylaşmaktan kaçınırlar.

Başa çıkma yöntemi: Size yönelik saldırgan tavırlara kendinizden emin bir şekilde cevap verin.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.