Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

Gençlerin “Analitik Düşünme” Becerileri Son 5 yılda % 25 Azaldı

17 Ocak 2016 Pazar::

Assessment Systems, araştırmasına göre İş hayatına girmeye hazırlanan gençlerin “Analitik Düşünme” becerileri son 5 yılda % azaldı.

Yazı Boyutu : A A A A

Günümüzde yerli - yabancı tüm şirketlerde işe alım süreçleri eskisine oranla daha önem kazandı. Pozisyona doğru kişiyi yerleştirmenin, verimlilik ve ciroda artış sağladığını fark eden kurumlar, personel seçim süreçlerini yeniden gözden geçirmeye ve yapılandırmaya başladılar. Kurumların bu süreçte kullanmayı tercih ettikleri değerlendirme araçlarının başında, adayların zihinsel becerileri itibarıyla pozisyona uygunluklarının belirlenmesi amacıyla yetenek testleri geliyor.

İnsan kaynakları alanında ölçme ve değerlendirme hizmeti veren Assessment Systems, dört yıllık üniversite mezunu ve beyaz yaka pozisyonlar için başvuru yapan gençlere yönelik uygulanan “Yetenek Testleri”nde son 5 yılda yaşanan değişiklikleri analiz etti. Assessment Systems tarafından yeni mezun adaylara yönelik işe alım sürecinde kullanılmak üzere geliştirilen ve bugüne kadar 500 binden fazla kişinin değerlendirildiği FVAT Yetenek Testi ölçümlemelerine göre, son beş yılda 21-28 yaş arası gençlerin yetenek testi başarısında özellikle “Analitik Düşünme” boyutunda %25’lik bir düşüş görüldü.

21-28 yaş arası gençler beş yıl öncesine kıyasla daha az analitik!

Assessment Systems’ın istatistiklerine göre 2011 yılı ile 2015 yılı verileri karşılaştırıldığında özellikle 21-28 yaş aralığında “Analitik Düşünme” boyutunda anlamlı bir fark var. 2011 yılında 24 yaşında olan bir genç ile 2015 yılında 21 yaşında olan bir gencin analitik düşünme boyutundaki doğru cevap sayısında %25 oranında düşüş gözlemleniyor. Düşüş sadece analitik düşünme boyutu ile de sınırlı değil. Dikkat ve sayısal boyutlarda da analitik düşünme boyutundaki kadar vurucu olmasa da düşüş görülüyor.

Veriler, kurumların “Nitelikli çalışan bulmakta zorluk yaşıyoruz.” ifadelerini destekler nitelikte.

Verilerin, dört yıllık üniversite mezunu ve beyaz yaka pozisyonlar için başvuru yapan, 21-28 yaş arası gençlere ait olduğunu vurgulayan Assessment Systems Kurucusu ve CEO'su Levent Sevinç “Analitik düşünme boyutu genel tanımı ile bireyin olay ve olgular arasında neden sonuç ilişkisi kurabilme yeteneğidir. İş yaşamında, bir sorunu belirli bir sistematik ve mantık sırasında çözümleyebilme, işiyle ilgili verdiği bir kararın sonuçlarını öngörebilme gibi temel davranışlara karşılık gelir. İş yaşamında beklenen birçok yetkinliğin temelini oluşturan önemli bir zihinsel beceridir. Veriler, dört yıllık üniversite mezunu beyaz yaka pozisyonlar için başvuran gençlere ait. Bu durumda bu analiz, kurumların “Nitelikli çalışan bulmakta zorluk yaşıyoruz.” ifadelerini destekliyor.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.