Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

İşte 2015’in En Stresli Meslekleri!

4 Mart 2015 Çarşamba::

İş hayatı geçmişten günümüze artan rekabetle birlikte her geçen gün daha stresli hale geliyor. Yapılan yeni bir araştırma ise bazı işlerin normalden daha stresli olduğunu ortaya koyuyor. Career Cast sitesinin araştırmasına göre en stresli meslekler ise başkasının hayatından sorumlu olunan işler.

Yazı Boyutu : A A A A

Araştırmaya göre 2015’in özellikle en stresli meslekleri ordu görevlisi, itfaiye ve polis görevlileri. Gördüğünüz gibi bu üç meslek de başkalarının ‘güvenliğini’ sağlamak zorunda olduğunuz ve riski oldukça yüksek olan meslekler. Dolayısıyla stres seviyeleri de inanılmaz üst düzeyde.

Diğer insanların hayatından sorumlu olmamak stresten uzak bir meslek sahibi olmak anlamına gelmiyor tabi ki. İşi insanlarla olmayan mesleklerin bile stres oluşturan farklı özellikleri var. Mesela, araştırmalar gösteriyor ki sık sık göz önünde olan aktörler ve gazeteciler de yoğun stres yaşıyor. Kendilerine ait özel hayatları çok da fazla bulunmayan bu meslekler onları sürekli izleyen gözlerin hapsi altında rahat yaşayamıyorlar ve bu da onları sürekli gergin ve stresli bir hale getiriyor.

Mesleklerdeki stres, iş tanımının doğasındaki tipik talep ve krizlere bakılarak tespit edilebiliyor. Career Cast sitesine göre bir mesleğin stresli olması, 11 farklı tipik özellikle alakalı. Yani eğer bu 11 özellik mesleğinizde ne kadar yoğunsa, o kadar streslisiniz. Biliyoruz, bu 11 tipik stres kaynağını merak ediyorsunuz, sizi merakta bırakmayalım, işte bu 11 stres öğesi şöyle: Seyahat miktarı, gelişme potansiyeli, işin yetişmesi gereken tarih, halkın gözü önünde olma, rekabet, fiziksel talepler, çevre koşulları, tehlikelerle karşılaşma olasılığı, kişinin kendi yaşam riski, diğer insanların hayatlarından sorumlu olma ve halka açık alanda konuşma yapma.

Bunları saydıktan sonra, şimdi sizinle 2015’in en stresli mesleklerini paylaşalım. Yani aslında bu şu demek: “kendinizi seviyorsanız ve erken yaşlanmak istemiyorsanız, bu meslekleri seçmeyin!”:
1.İtfaiye Görevlisi
2.Ordu Personeli
3.Ordu Generali
4.Pilot
5.Polis
6.Aktör/Aktrist
7.Yayımcı
8.Etkinlik Koordinatörü
9.Foto muhabir
10.Gazeteci

Araştırma aynı zamanda bazı mesleklerin diğerlerine göre daha az stresli olduğunu da belirtiyor. Bu mesleklerin en belirgin özelliği ise kişilerin kendi çalışma programını ayarlayabilmesi.

Araştırmaya göre yılın daha az stresli meslekleri ise şu şekilde:
1.Kuaför
2.Odyolog
3.Üniversite Profesörü
4.Tıbbi Kayıt Teknisyeni
5.Kuyumcu
6.Tıbbi Laboratuar Teknisyeni
7.Terzi
8.Diyetisyen
9.Kütüphane Görevlisi
10.Forklift Operatörü

Evet, şimdi soruyoruz, kim Forklift Operatörü olmak ister?
Yazar Selcan Ekin

Anahtar Kelimeler: Stres, 2015,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.