Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

Başka bir iş alanına nasıl geçebilirim?

27 Mart 2013 Çarşamba::

İş alanı değişimi nasıl yapılabilir?

Yazı Boyutu : A A A A

“Yıllardır aynı sektörde proje yönetimi/mühendislik konularında çalışıyorum. Müşteri ile teknik ve ticari temasın kurulması, projenin bütün detaylarının yönetimi ve diğer bölümlerle koordinasyonun sağlanması gibi konularda geniş bir tecrübeye sahip oldum. Ancak farklı alanlara yaptığım iş başvurularına olumlu cevap alamıyorum.”

“Dokuz yıldır mağazacılık sektöründeyim. Mağaza müdürlüğü pozisyonundan daha fazla yükselemeyeceğimi anlayınca radikal bir karar alıp İngiltere’de dil kursuna gittim. Farklı bir sektörde çalışmak istiyorum fakat hâlâ hiçbir kuruluştan aramadılar. Çok sıkıntıdayım.”
Önyazı yararlı olabilir

İş alanını değiştirmek zor bir karar. Yıllardır aynı alanda çalışmış ve belli bir deneyim seviyesine gelmiş yukarıdaki gibi çalışanlar için bambaşka bir alanda daha geriden, belki de sıfırdan başlamayı bir kenara bırakın, bunu insan kaynaklarına kabul ettirmek hiç kolay değil. İşe alım uzmanları, özgeçmişler arasında ön eleme yaparken adayların sözkonusu alanda daha önce çalışıp çalışmadığına bakıyor. İş deneyimleriniz pozisyona uygun görünmüyorsa, bu durum özgeçmişinizin elenmesine sebep olabiliyor.

Özgeçmişe ekleyeceğiniz önyazı, bir çözüm olabilir. Yıllar içinde edindiğiniz deneyim ve birikimin, başvurduğunuz alanda da size başarı getirebileceğini bir iki somut örnekle önyazıda anlatabilirsiniz. Yalnız İK uzmanlarının büyük bir kısmı önyazıya mutlaka baktığını söylese de yoğun başvuru dönemlerinde önyazıların okunmama ihtimalini dikkate almak lazım. Özgeçmişinizin deneyim kısmında veya insan kaynakları bölümüyle bir şekilde temasa geçerek bu durumunuzu anlatmayı da deneyebilirsiniz. Sektör değiştirmek ise meslek alanını değiştirmek kadar zor değil. Nasılsa istediğiniz sektörün dinamiklerini araştırmış olacaksınız.

Çalışırken daha kolay

Geçiş yapmak istenilen alanla ilgili iyi bir araştırma ve hazırlık yapmak, hatta o konuyla ilgili kurslara katılmış olmanın iş arama sürecinde çok yararı olacaktır. Ayrıca yönetim danışmanı M. Cemil Özden’in dediği gibi meslek alanını değiştirmek işsizken daha zor. Önce deneyimli olduğunuz sektörde bir iş bulmanız, daha sonra geçmek istediğiniz alana yönelik bilgi birikiminizi artırmanız ve bu alanda çalışan kişilerle tanışarak çevrenizi genişletmeniz en iyisi. Bütün bunları da çalışırken yapmak gerek. Bir süre sonra edindiğiniz çevre sayesinde iş olanaklarını araştırmaya başlayabilirsiniz.

Kaynak: Didem Tekin , Link : www.yenibiris.com/HuriiyetIK

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.