Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Avrupa’nın gözde şehri İstanbul

21 Şubat 2013 Perşembe::

İstanbul, gayrimenkul gelişme beklentilerinde Avrupa’nın 27 şehrini geride bırakıp zirveye otururken, mevcut gayrimenkul yatırım performansında da dördüncü oldu.

Yazı Boyutu : A A A A

Avrupa’nın PwC ve Urban Land Institute (ULI) işbirliği ile gerçekleştirilen ve gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri içeren “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2013” raporuna göre, geçtiğimiz yıl gayrimenkul gelişme beklentilerinde ilk sırada yer alan İstanbul, bu yıl da yerini korudu. Mevcut gayrimenkul yatırımlarında ise üç sıra birden gerileyen İstanbul’un önünde Münih, Berlin ve Londra yer alıyor. İstanbul, yeni gayrimenkul yatırımlarında da ilk sıradan ikinciliğe geriledi.

YATIRIMDA İLK 5’TE

Rapora göre, mevcut gayrimenkul yatırımlarında ilk 5’te yer alan Münih, Berlin, Londra, İstanbul ve Hamburg ‘güvenli limanlar’ olarak yatırımcıları çekiyor./_np/1082/19331082.jpg Yatırımcılar bu şehirlerden her birinin güçlü yerel mikro-ekonomik ortamından ve esnek emlak piyasası koşullarının bulunduğunu ifade ediyor. İstanbul gelecekteki gelişim fırsatları için en popüler şehir olmayı sürdürürken, geçtiğimiz yıla göre daha az puan alsa da ‘fırsatlar açısından önemli’ olması nedeniyle katılımcılar arasında popüler olmaya devam ediyor.

NEDEN İSTANBUL?

Raporda, İstanbul’un bu sonuçları almasının başlıca nedeni olarak ‘heyecan verici gayrimenkul potansiyeli, ekonomik büyüme performansı ve genç nüfusu nedeniyle ‘gelişim fırsatları’ sunması’ gösteriliyor. Ayrıca, hükümetin İstanbul’u bölgesel bir finans merkezine dönüştürmek konusundaki kararlılığına da dikkat çekiliyor. İstanbul’un uluslararası pek çok şirket ve markanın bölgesel merkezi olduğuna da dikkat çeken raporda, İstanbul’un rakipleri ile en önemli farkı ise “işlem” azlığı olarak gösterildi.

Kaynak: Hürriyet , Link : www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22644954.asp

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.